Ons verhaal

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van mensen op een unieke leerwerk-locatie van waaruit Oost Nederland bediend wordt op het gebied van zorg en werk 

Ambulante ondersteuning nodig?

Ambulante begeleiding in Aalten

Ambulante begeleiding is een vorm van begeleiding waarbij je je eigen woning hebt, maar daarbij ondersteuning krijgt op verschillende gebieden. Dat kan dan gaan om je financiën, het onderhouden van je woning of bijvoorbeeld huiselijke relaties. Je krijgt dus in feite iemand op bezoek die met je meekijkt naar zaken waar je moeite mee hebt. Door gesprekken te hebben over waar je tegenaan kunt lopen kun je meer inzicht krijgen, en vooruit werken. Met een ambulant begeleider kun je dus in Aalten zelfstandig blijven wonen, maar dan met een extra steuntje in de rug waar nodig. We vinden het daarbij van belang dat jij zelf de regie kunt houden over jouw zorg. Jij maakt de keuzes en besluiten, we nemen geen zaken voor je over, maar kijken met je mee.

 

Begeleiding bij zelfstandig wonen

Door samen te kijken waar moeilijkheden voor jou liggen in het dagelijks leven houd je zelf de regie. Je kunt zelf bepalen waar je wel en geen ondersteuning bij nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld dat iemand meekijkt naar hoe je je huishouden onderhoudt, maar gaan je financiën prima? Dan wordt er voor jou met een zorgplan gekeken naar wat ambulante begeleiding is en moet gaan worden. Zo blijven alle keuzes in jouw handen. Het belangrijkste verschil met begeleid wonen is dus dat je voor het grootste gedeelte alles zelf oppakt. Natuurlijk kan het zijn dat je hulpvraag na verloop van tijd veranderd. Samen zullen we daarom regelmatig kijken of je zorgplan nog bij jou past.

Je zult soms misschien afspraken hebben buiten de deur. Bijvoorbeeld bij de gemeente, of andere instanties. Ook daarbij kan iemand van de begeleiding in overleg met je meegaan als je daar behoefte aan hebt. Bespreek daarom zo veel mogelijk, zodat er gekeken kan worden wat nodig is, en waar je minder behoefte aan hebt. Het gaat er immers om dat jij de ondersteuning krijgt waar je echt wat aan hebt.

 

Aanvragen van ambulante begeleiding, hoe werkt dat?

Wanneer je wil beginnen met het samenwerken met een ambulant begeleider zijn er een paar stappen die je moet doorlopen. De eerste stap zal zijn om contact op te nemen met het zorgloket van de gemeente Aalten. Dat zorgloket is een centraal punt waar zorgvragen in eerste instantie binnenkomen. Ze kunnen dan alvast wat vragen stellen over wat jouw zorgvraag precies inhoudt. Daarna wordt er een wijkconsulent aan je toegewezen die je persoonlijke situatie in zal schatten. Door onder andere bij je langs te komen voor een keukentafelgesprek kijken ze dan naar jouw situatie. Met die inschatting kan de gemeente bepalen hoeveel uur in de week het beste bij jou past.

Na dat proces wordt er een ondersteuningsplan voor je opgemaakt. Dat krijg je dan per post thuisgestuurd, en dat kun je dan ondertekend terugsturen. Wanneer dat gebeurd is kan de ondersteuning vrij snel opgestart worden.

Natuurlijk kan het zijn dat je wat ondersteuning wil bij het aanvragen van je ambulante hulpverlening. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.
Wil je een indicatie voor ambulante begeleiding aanvragen bij de gemeente Aalten? Dan kun je via onderstaande gegevens contact opnemen:

Website & e-mail: https://www.aalten.nl/  gemeente@aalten.nl

Postadres: Postbus 119, 7120 AC Aalten

Telefoon/whatsapp: (0543) 49 33 33 / 06 22 02 77 68

Wil je een indicatie voor ambulante begeleiding in Dinxperlo? Dan kun je ook bij de gemeente Aalten terecht.

Wil je een indicatie voor ambulante begeleiding in De Heurne? Dan kun je ook bij de gemeente Aalten terecht.

De aanvraag voor Ambulante begeleiding in Bredevoort kun je ook bij de gemeente Aalten aanvragen.

Ambulante begeleiding Aalten

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug

Willem verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.