Ons verhaal

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van mensen op een unieke leerwerk-locatie van waaruit Oost Nederland bediend wordt op het gebied van zorg en werk 

Ambulante ondersteuning nodig?

Ambulante begeleiding in Berkelland

Ambulante begeleiding in Berkelland is een vorm van thuisbegeleiding die in verschillende vormen uitgevoerd kan worden. Voor de een is het bijvoorbeeld prettig als er iemand even met de financiën mee kan kijken. Maar ook bij het praktisch aanpakken van je huishouden kan een ambulant begeleider je bijstaan. Daarom maken we altijd samen met jou een ondersteuningsplan zodat we een goed beeld kunnen vormen over waar je precies tegenaan loopt. Dat begint natuurlijk bij de aanvraag bij de gemeente Berkelland voor die ondersteuning. In eerste instantie neem je daarvoor contact op met het zorgloket. Daar word jouw aanvraag bekeken en uiteindelijk doorgezet naar een wijkconsulent. Het zorgloket zal je een aantal vragen stellen zodat vanuit hen een duidelijke vraag kan worden doorgezet. Wanneer dat is gedaan zal de wijkcoach contact met je opnemen voor een keukentafelgesprek. Naar aanleiding van dat gesprek wordt er een plan opgesteld voor je ondersteuning. Dat krijg je vervolgens van de gemeente per post thuis, en kun je dan ondertekenen en terugsturen.

 

Zelfstandig wonen met begeleiding

Het doel van een ambulant begeleider is om naast je te staan en mee te kijken bij de dingen waar je tegenaan loopt. Je houdt dus zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het organiseren van je huishoudelijke taken? Dan kun je bijvoorbeeld samen een schema maken, of een andere manier die voor jou werkt bedenken. Door te kunnen bespreken waar je moeite mee hebt kun je dan samen oplossingsgericht denken. Het doel is dat je alles zo zelfstandig mogelijk op kunt pakken, maar dat betekent niet dat je het alleen moet doen. Je woning blijft dan ook gewoon je woning, en je blijft zelf de regisseur van je huis en je ondersteuning.

 

Ondersteuning in de regio

Met de samenwerking met een ambulant begeleider is het ook mogelijk dat deze meegaat naar een belangrijke afspraak. Bijvoorbeeld als je iets bij de gemeente moet regelen, of met een andere instantie te maken hebt zoals het UWV. Waar het uiteindelijk om gaat is dat jij de ondersteuning krijgt waar jij het nodig hebt. Door regelmatig samen naar je zorgplan te kijken zorgen we dat je begeleiding nog bij jou past. Ook zal de gemeente Berkelland kijken of de indicatie die is afgegeven nog steeds de juiste is. Soms heb je bijvoorbeeld meer of juist minder uren in de week aan ondersteuning nodig.

Het kan zo zijn dat je graag wat hulp krijgt bij het aanvragen van je indicatie voor ambulante begeleiding. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Visie Groep, en dan kunnen we kijken waar we je bij kunnen ondersteunen.

Loop je dus tegen bepaalde zaken aan, en wil je dat er iemand meekijkt met je problemen? En wil je wel gewoon zelfstandig blijven wonen, dan kan een ambulant begeleider naast je staan. Samen werk je zo aan de zaken waar je moeite mee hebt. Financiën, huishoudelijke taken en relaties. Door moeilijkheden bespreekbaar te maken werk je aan jezelf en aan je toekomst. Als je nog vragen hebt kun je natuurlijk altijd contact opnemen met je gemeente, of direct met Visie Groep.

 

Wil je een indicatie voor ambulante begeleiding aanvragen in Berkelland? Dan kun je via onderstaande gegevens contact opnemen:

Website & e-mail: www.berkelland.nl / info@gemeenteberkelland.nl

Postadres: Postbus 200, 7270 HA Borculo

Telefoon/whatsapp: (0545) 250250 / 06–14975600

De volgende plaatsen vallen onder de gemeente Berkelland, en voor die plaatsen kun je bij deze gemeente terecht:

Avest, Beltrum, Borculo, Brammelerbroek, Brinkmanshoek, Broeke, De Bruil, De Haar, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Heurne, Holterhoek, Hoonte, Hupsel, Leo-Stichting, Lintvelde, Lochuizen, Loo, Mallem, Neede, Noordijk, Noordijkerveld, Olden Eibergen, Rekken, Rietmolen, Ruurlo en Veldhoek.

 Visie Groep Berkelland

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug

Willem verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.