Ons verhaal

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van mensen op een unieke leerwerk-locatie van waaruit Oost Nederland bediend wordt op het gebied van zorg en werk 

Ambulante ondersteuning nodig?

Ambulante begeleiding Bronckhorst

Voor ambulante begeleiding in Bronckhorst is het natuurlijk belangrijk dat deze goed aansluit bij jouw wensen. Jij weet immers het beste waar je wel of geen behoefte aan hebt. Een ambulant begeleider kan dan ook op verschillende gebieden met je meedenken en meekijken. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om je financiën, of het op orde brengen van je huishoudelijke taken. Daarbij staat voorop dat jij zelf de regie in handen blijft houden. Zo kun je zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, maar heb je een extra paar ogen als je ergens tegenaan loopt. Wanneer je bij de gemeente Bronckhorst een indicatie voor ambulante begeleiding aangevraagd en toegewezen gekregen hebt kunnen we een planning gaan maken. De gesprekken zullen dan bij jou thuis plaatsvinden, of in overleg bij ons op kantoor. Wil je graag hulp bij het indienen van je aanvraag, neem dan contact op met Visie Groep. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

 

Hoe begint ambulante begeleiding?

Het opzetten van ambulante begeleiding begint voor jou bij de gemeente Bronckhorst. Bij het zorgloket worden alvast een paar vragen gesteld om jouw situatie een beetje in kaart te brengen. Vervolgens zal jouw vraag voor ondersteuning worden doorgezet naar een wijkconsulent. Die kan vervolgens bepalen wat jouw zorgvraag en jouw situatie inhouden. Samen met een wijkcoach kan dan een keukentafel gesprek ingepland worden bij jou thuis. Daarbij gaat het dus om een gesprek om te kijken naar bijvoorbeeld hoeveel uur in de week bij jouw situatie past.

Nadat dit alles is geregeld word er een ondersteuningsplan vanuit de gemeente met de post naar je toegestuurd. Wanneer je dit ondertekend hebt, kun je dit terugsturen naar de gemeente, en die zullen vervolgens je indicatie voor ambulante begeleiding per post bevestigen. Zodra je die bevestiging hebt kunnen we gesprekken gaan inplannen, en aan de slag gaan met jouw zorgplan. Als je het ingewikkeld vindt om de gesprekken of papieren van de gemeente zelf op te pakken kunnen we daar ook in meedenken. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen, en we vertellen je graag meer over wat we voor je kunnen doen.

 

Zelfstandig blijven wonen en de regie in handen houden

Het doel is dat jij zelf zoveel mogelijk de regie in handen kunt houden. Je blijft dus gewoon in je eigen huis, en er wordt met je meegedacht. We nemen dus bijvoorbeeld niet je huishouden of administratie over, maar kijken met je mee hoe je dit makkelijker kunt organiseren. Dit werkt natuurlijk voor iedereen anders, dus het is altijd een zaak van maatwerk. Maar niet alleen de praktische zaken kun je met je begeleider bespreken. Het komt misschien voor dat je in het contact met familie of huisgenoten ergens tegenaan loopt. Doordat je begeleider naast je komt staan kun je in principe alles bespreekbaar maken. Het belangrijkste is dat jij de touwtjes in handen blijft houden.

Neem dus een contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan gaan we samen kijken waar we mee aan de slag kunnen. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw ambulante begeleider bij je past. Als je dus geen klik voelt mag je dit altijd rustig aangeven, en dan gaan we gewoon kijken hoe we het beste verder kunnen gaan.

 

Wil je een indicatie voor ambulante begeleiding aanvragen in Bronckhorst? Dan kun je via onderstaande gegevens contact opnemen:

Website: www.bronckhorst.nl

Postadres: Postbus 200 7255 ZJ Hengelo (Gld)

Telefoon: (0575) 75 02 50

De volgende plaatsen vallen onder de gemeente Bronckhorst, dus daar vraag je je indicatie aan als je hier ambulante begeleiding wil:

Achter-Drempt, Baak, Bekveld, Bronkhorst, Covik, De Meene, Delden, Dunsborg, Eldrik, Gooi, Halle, Halle-Heide, Halle-Nijman, Hengelo, Heurne, Hoog-Keppel, Heidenhoek, Hummelo, Keijenborg, Kranenburg, Laag-Keppel, Linde, Medler, Mossel, Noordink, Olburgen, Oosterwijk, Rha, Steenderen, Toldijk, Veldwijk, Velswijk, Vierakker, Voor-Drempt, Varssel, Veldhoek, Vorden, Wassinkbrink, Winkelshoek, Wittebrink, Wichmond, Wildenborch, Wolfersveen, Zelhem.

 Visie Groep staat voor:

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek

Ryanne verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.