Ons verhaal

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van mensen op een unieke leerwerk-locatie van waaruit Oost Nederland bediend wordt op het gebied van zorg en werk 

Ambulante ondersteuning nodig?

Ambulante begeleiding Winterswijk

Met ambulante begeleiding in Winterswijk kun je ondersteuning krijgen bij zelfstandig wonen. Dan kan het gaan om ondersteuning op verschillende vlakken van je leven. Het op orde brengen van financiën bijvoorbeeld, of structuur aanbrengen in je huishouden. Belangrijk daarbij is dat je zelf de touwtjes in handen kunt houden als het gaat om waar je hulp bij krijgt. Je weet immers zelf het beste wat al goed gaat en waar je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Je ambulant begeleider komt naast je staan om mee te denken met je problemen. Door in de gesprekken naar oplossingen te kijken zoek je dan een oplossing die voor jou werkt. Het doel is dat jij zelfstandig verder kunt blijven wonen, maar dan met wat hulp bij zaken waar je tegenaan loopt.

 

Aanvragen van indicatie bij de gemeente

Het regelen van ambulante begeleiding begint bij de gemeente Winterswijk. De eerste stap is het indienen van een aanvraag voor een indicatie bij het zorgloket. Daar word een kort beeld gevormd van wat nu precies jouw hulpvraag is. Je komt dan uit bij een wijkcoach of wijkconsulent die wat meer gaat kijken welke vorm van ondersteuning het beste bij jou past. Met een gesprek bij jou thuis kan de gemeente dan een zorgplan gaan opstellen. Daar wordt bijvoorbeeld gekeken hoeveel uur begeleiding in de week bij jouw situatie het beste zou werken. Dat zorgplan krijg je met de post thuisgestuurd, waarna jij het kunt ondertekenen. Zodra je dit zorgplan dan weer het teruggestuurd kun je gaan beginnen met het traject van ambulante begeleiding. De begeleider komt dan bij jou thuis voor gesprekken, en denkt met je mee in waar je ook tegenaan loopt.

 

Ondersteuning die bij jou past

We beginnen natuurlijk eerst met een kennismakingsgesprek. Daarin leren we elkaar niet alleen beter kennen, maar maken we ook een plan van aanpak. Dat kan dan dus gaan om hoe alles in huis eraan toegaat, maar ook bijvoorbeeld het vinden van een passende daginvulling. Ook wanneer je te maken krijgt met instanties zoals gemeente of UWV kan de ambulant begeleider met je meedenken. Soms heb je misschien een afspraak buiten de deur die je erg lastig vind. Als je dan wel iemand kunt gebruiken die met je meegaat en meedenkt is dat ook mogelijk. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jouw ondersteuning bij jouw hulpvraag past. Daarom maken we altijd een plan dat bij jouw specifieke situatie past. Wat voor de een prima werkt kan voor een ander immers heel anders zijn.

Wanneer je nog geen indicatie hebt van de gemeente maar wel ondersteuning wil kunnen we je hier ook bij helpen. Dan gaan we kijken hoe we die aanvraag het beste kunnen regelen. Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek, en dan vertellen we daar meer over.

 

Wil je een indicatie aanvragen bij de gemeente Winterswijk? Dan vind je hieronder de contactgegevens:

Website en e-mail: www.winterswijk.nl / gemeente@winterswijk.nl

Postadres: Postbus 101 7100 AC Winterswijk

Telefoon en Whatsapp: (0543) 543 543 / (06) 51 03 18 50

De volgende plaatsen vallen ook onder de gemeente Winterswijk, neem dus ook contact op als je ambulante begeleiding wilt in:

Meddo, Huppel, Henxel, Ratum, Brinkheurne, Kotten, Woold, Miste, en CorleAmbulante begeleiding Winterwijs

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug

Hans verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.