Bel mij terug
Ambulante begeleiding
Collega Ryanne helpt met de afwas als ambulant begeleidster
Re-integratie
Collega Annique zit aan tafel met deelnemer

Meer informatie

Dagbesteding

Meer informatie

Re-integratie bedrijven
Collega en Nicole overleggen en kijken in de folder

Meer informatie

Autisme Enschede

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Vrijblijvende intake
  • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
Neem contact op

Team

Francis

Ambulant Ondersteuner

Mark

Persoonlijk Ondersteuner

Bastiaan

Front-end
Developer

Marthijn

Front-end
Developer

Rob

Front-End
Developer

Barry

Werkbegeleider
3D Design

Hans

Re-integratie
Specialist

Tamara

Ambulant Ondersteuner

Ryanne

Ambulant Ondersteuner

Richard

Werkbegeleider
Marketing

Pascale

Administratief
Medewerker

Olaf

Werkbegeleider
Design & Fotografie

Nicole

Eigenaar &
Jobcoach

Miriam

Ambulant Ondersteuner

Jimmy

Werkbegeleider
Programmeren

Kees

Ambulant Ondersteuner

Jessica

Ambulant
Ondersteuner

Jeroen

Ambulant
Ondersteuner

Janine

Ambulant Ondersteuner

Heleen

Re-integratie
Ondersteuner

Annique

Jobcoach &
Kwaliteit Coördinator

Nick

Eigenaar &
Jobcoach

Autisme Enschede

 

Met een autisme spectrum stoornis ziet je wereld er anders uit dan anders. De maatschappij kan ingewikkeld zijn en meegaan in wat als gewoon wordt beschouwd is niet altijd vanzelfsprekend. Toch is het de moeite waard om je plekje in deze maatschappij te veroveren, geheel op je eigen manier. Het is belangrijk dat je jezelf kunt zijn, en toch deel kan nemen aan dit leven. Werk is daarin erg belangrijk, maar autisme en werken gaan niet altijd hand in hand. Werken met autisme kan moeilijkheden met zich meebrengen, waarvoor aanpassingen nodig zijn om het tot een succes te brengen. Bij Visie Groep is er ruime ervaring met autisme bij volwassenen en jongeren in Enschede en zijn we in staat om aanpassingen te doen, zodat ook jij stappen kunt maken op weg naar een betaalde baan. We bekijken samen waar je interesses liggen, wat je sterke punten zijn en waar je ondersteuning kunt gebruiken. Op basis daarvan ga je aan de slag met werk in een branche die jou interesseert. Zo leer je direct om je het ritme van een werkend bestaan eigen te maken en doe je gaandeweg steeds meer ervaring op.

 

Werken met autisme in Enschede

 

Autisme bij volwassenen wordt soms pas later gediagnosticeerd en kan tot die tijd voor veel misverstanden zorgen in de sociale sfeer en op de werkvloer. Dit kan het dagelijks leven of het behouden van een baan moeilijk maken. Ook in Enschede is begeleid wonen met autisme soms geen overbodige luxe, maar een fijne manier om mensen zoveel mogelijk vrijheid te laten behouden. Beschermd wonen geeft mensen met autisme in Enschede ook de vrijheid om je leven zoveel mogelijk in te delen naar je eigen wensen en interesses, terwijl er altijd voldoende begeleiding aanwezig is. Alleen op die manier kan je optimaal gebruik maken van je persoonlijke ontwikkeling. Want of het nou met of zonder autisme is, we blinken allemaal uit in datgene dat onze interesse heeft. Door dit in je voordeel te gebruiken is het vaak mogelijk om via een re-integratietraject de stap te zetten richting betaald werk.

 

Leren en werken

 

Visie Groep bevindt zich in Enschede en werkt in de regio Twente, waaronder ook Hengelo, Almelo en Oldenzaal. Voor mensen met autisme in Enschede of één van deze andere gemeenten is het altijd mogelijk om ons een hulpvraag voor te leggen. Met een zorgindicatie kunnen we met je aan de slag. Heb je deze nog niet, maar kom je wel in aanmerking, dan kunnen we je ook helpen bij de aanvraag van deze indicatie. Onze autisme begeleiding in Enschede is zeer ruim: we leren je hoe je je talenten kunt benutten in je werkzaamheden om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen, maar we voorzien ook in begeleiding in alledaagse zaken waar je tegenaan loopt. Denk hierbij aan het onderhouden van sociale contacten, het op orde stellen van de financiën en het vinden van een geschikte dagbesteding.