Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Linux & netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Vriendelijke foto van collega Barry
Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design

Vriendelijke foto van collega Olaf
Op onze grafische afdeling wordt de nadruk gelegd op het maken van illustraties en het verwezenlijken van grafische ontwerpen voor jezelf of voor bedrijven.

Programmeren

Vriendelijke foto van collega Mark

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS.

Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen. Dit kan zelfstandig, maar ook in groepsverband.

Fotografie

Vriendelijke foto van collega Joost

Fotografie is een behoorlijk breed begrip. Hier een kort lijstje van welke activiteiten er worden aangeboden:

Portretfotografie
Studiofotografie
Productfotografie
Leren omgaan met een digitale camera

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Begeleid werken Enschede

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde aanbieder UWV
 • Geen wachtlijsten
 • Vrijblijvende intake

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Ook begeleid werken in Enschede?

   Begeleid werken bij Visie Groep betekent dat wij kijken naar waar jij goed in bent en waar jij gelukkig van wordt. Door middel van de persoonlijke begeleiding vangen wij de zwakkere kanten op en helpen we je te groeien. Met deze aanpak proberen wij de mensen te plaatsen bij werk dat bij hen past en dat zij leuk vinden.

   Wanneer je begeleid wilt werken in Enschede, kan Visie Groep jou daarin ondersteunen. Visie Groep is gevestigd in Enschede en biedt binnen deze regio begeleid werken aan. Visie Groep zal met jou aan de slag gaan om te kijken welke werkrichting bij jou past en zal hierin bemiddelen. Wij kiezen er juist voor om naar de sterke kanten van iemand te kijken, en door een stuk begeleiding toe te passen, iemands zwakkere kanten op te vangen en de persoon helpen te groeien. Wanneer je voor Visie Groep kiest, word je geplaatst binnen één van onze projecten. Binnen onze projecten zijn meerdere mensen die begeleid werken en begeleid worden in een gewenste werkrichting. Je werkt altijd in groepsverband, dit werkt vaak op sociaal gebied ook bevorderend.

   Wil jij werken binnen de regio Enschede?

   Neem dan contact op met Visie Groep, dan gaan wij gezamenlijk rond de tafel voor een volledig vrijblijvend gesprek. In dit gesprek kijken wij naar jouw sterke en minder sterke kanten. Daarnaast geven wij aan wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Bij dit gesprek mag je alleen komen, maar je mag natuurlijk ook iemand, zoals jouw begeleider of ouders, meenemen. Het gaat er natuurlijk om dat wij een goed beeld kunnen vormen van jou, en dat jij een goed en eerlijk beeld krijgt van wat wij jou als Visie Groep kunnen bieden. Tijdens een gesprek wordt er altijd veel informatie gegeven.

   Visie Groep is jouw specialist in werken in Enschede

   Visie Groep is gevestigd in Enschede, maar actief door heel Twente. Door onze jarenlange ervaring en ons netwerk dat wij door de jaren heen hebben opgebouwd, weten wij vaak een werkplek te vinden die aansluit binnen de interesses van de cliënt. Doordat Visie Groep over verschillende projecten beschikt, is het ook mogelijk te onderzoeken waar jouw interesses liggen en welke kant je uiteindelijk op wilt. Activiteiten die wij in Enschede aanbieden op het gebied van design, websites, webshops en het schrijven van teksten. Ook hier kan je ervaring opdoen en je arbeidsritme opbouwen. Doordat je altijd in groepsverband werkt, zal je ook werken aan je sociale vaardigheden. Kortom, wil je begeleid werken in Enschede, dan kan Visie Groep jou hierin zeker ondersteunen.

   Wanneer jij zover bent dat begeleid werken niet meer nodig is, kunnen wij binnen Visie Groep kijken welke mogelijkheden er zijn in de richting van re-integratie. Re-integratie gaat altijd op voorhand in overleg met jouw begeleider en het UWV. Het UWV zal intern bekijken welke mogelijkheden er wel of niet zijn om een re-integratietraject te volgen.

   Dus lijkt jou dit ook wat? Kies dan voor begeleid werken bij Visie Groep in Enschede.