Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Linux & netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Vriendelijke foto van collega Barry
Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design

Vriendelijke foto van collega Olaf
Op onze grafische afdeling wordt de nadruk gelegd op het maken van illustraties en het verwezenlijken van grafische ontwerpen voor jezelf of voor bedrijven.

Programmeren

Vriendelijke foto van collega Mark

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS.

Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen. Dit kan zelfstandig, maar ook in groepsverband.

Fotografie

Vriendelijke foto van collega Joost

Fotografie is een behoorlijk breed begrip. Hier een kort lijstje van welke activiteiten er worden aangeboden:

Portretfotografie
Studiofotografie
Productfotografie
Leren omgaan met een digitale camera

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Begeleid werken Hengelo

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde aanbieder UWV
 • Geen wachtlijsten
 • Vrijblijvende intake

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Ook begeleid werken in Hengelo?

   Bij begeleid werken bij Visie Groep kijken wij naar de sterke kanten van iemand. Door middel van de begeleid werken ondersteuning, vangen wij de zwakkere kanten op helpen wij om groei te bereiken. Met deze aanpak proberen wij de mensen te plaatsen bij werk dat bij hen past en dat zij leuk vinden.

   Passend werk met begeleid werken in Hengelo

   Het vinden van werk kan erg lastig zijn als je een beperking, aandoening of ziekte hebt. Niet alleen is het vinden van passend werk een hele klus, ook het behouden ervan kan vaak een taak op zich zijn. Erg jammer, want ook al is er bij jou sprake van een belemmering die regulier werk moeilijk maakt, dan hoeft dat niet te betekenen dat je niet kunt werken. Begeleid werken in Hengelo kan dan de oplossing zijn met daarin de juiste ondersteuning. Met begeleiding vanuit Visie Groep sta je er niet alleen voor en kan je altijd terug vallen op je begeleider. Dit zodat jij je kunt concentreren op je werk en je toekomst.

   Werken in Hengelo, wie kan je daarbij helpen?

   Begeleid werken in Hengelo kan dus erg belangrijk zijn, maar je wilt natuurlijk wel dat dit op de juiste manier gebeurt. In Hengelo begeleid werken heeft geen zin als dit niet op de juiste manier wordt aangeboden. Het is belangrijk dat je ondersteuning krijgt die werkelijk aansluit bij jouw behoeften en dat je kunt gaan werken binnen jouw interesses. Tijdens je zoektocht naar begeleid werken in Hengelo is het erg belangrijk dat je ondersteuning krijgt die je alle kans geeft om jezelf te ontwikkelen. Binnen Visie Groep ontdek je verschillende mogelijkheden om jouw begeleid werken in Hengelo te kunnen realiseren binnen een branche die bij jou past en waar jij gelukkig van wordt.

   Werken in Hengelo doe je samen met Visie Groep

   Binnen Visie Groep is begeleid werken meer dan alleen ondersteuning op de werkvloer. Het begint bij de juiste plek en de juiste invulling van de dagelijkse werkzaamheden. Het pad naar werk kan per persoon heel verschillend zijn. Begeleid werken in Hengelo kan dus betekenen dat we een dagbestedingsplek voor je vinden in Hengelo of dat we gelijk gaan kijken naar jouw mogelijkheden voor betaald werk. Dit is afhankelijk van de situatie waarin je verkeert. Visie Groep beschikt over verschillende projecten die zijn afgestemd op verschillende werkzaamheden in verschillende branches. Ben je geïnteresseerd in ICT? Dan is ons ICT project wellicht iets dat bij jou past.

   De juiste invulling voor begeleid werken vind je binnen Visie Groep

   Ook wanneer je een andere specifieke vraag hebt, kan je hiervoor bij ons terecht. Wij zullen dan samen met jou in kaart brengen welke alternatieven er nog zijn. Begeleid werken in Hengelo wordt bij ons op zo’n manier ingericht, dat dit werkelijk is afgestemd op de persoon die jij bent. De begeleiding zelf zal dan ook zo worden afgestemd dat je krijgt wat je nodig hebt.

   Begeleid werken in Hengelo doe je samen met Visie Groep. Neem gerust contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.