Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Linux & netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Vriendelijke foto van collega Barry
Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design

Vriendelijke foto van collega Olaf
Op onze grafische afdeling wordt de nadruk gelegd op het maken van illustraties en het verwezenlijken van grafische ontwerpen voor jezelf of voor bedrijven.

Programmeren

Vriendelijke foto van collega Mark

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS.

Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen. Dit kan zelfstandig, maar ook in groepsverband.

Fotografie

Vriendelijke foto van collega Joost

Fotografie is een behoorlijk breed begrip. Hier een kort lijstje van welke activiteiten er worden aangeboden:

Portretfotografie
Studiofotografie
Productfotografie
Leren omgaan met een digitale camera

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Ambulante begeleiding
Collega Ryanne helpt met de afwas als ambulant begeleidster
Re-integratie
Collega Annique zit aan tafel met deelnemer
Dagbesteding
Re-integratie bedrijven
Collega en Nicole overleggen en kijken in de folder

Begeleid werken Oldenzaal

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde aanbieder UWV
 • Geen wachtlijsten
 • Vrijblijvende intake

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Ook begeleid werken in Oldenzaal?

   Bij begeleid werken bij Visie Groep kijken wij naar de sterke kanten van de persoon. Door middel van de persoonlijke begeleiding, vangen wij de zwakkere kanten op en helpen wij om daarin groei te bereiken. Wij kijken als eerst naar jouw interesses en gaan dan vraaggericht te werk. Wanneer wij je interesses en kwaliteiten in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag om werkgevers te benaderen. Ben je hier nog niet helemaal aan toe? Dan is wellicht een re-integratietraject een optie. Binnen een re-integratietraject word je stap voor stap klaargestoomd om uiteindelijk de stap naar werk te maken.

   Begeleid werken op maat

   Het belang van begeleid werken is meer dan alleen het ontvangen van een loon. Werk geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen, je tijd op een nuttige manier te besteden en om je sociale kring te vergroten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Helaas is het juist deze doelgroep die de meeste moeite heeft om passend werk te vinden. Visie Groep is actief in heel Twente, dus ook in Oldenzaal kunnen wij de oplossing bieden voor begeleid werken. Begeleid werken in Oldenzaal kan bij diverse werkgevers. Wij gaan samen met jou gaan kijken welke werkgever passend is en jou de juiste begeleiding kan bieden.

   De plek voor begeleid werken in Oldenzaal

   Dankzij het onderhouden van een relevant netwerk aan potentiële werkgevers en andere relevante instituten is het vinden van begeleid werk in Oldenzaal of omstreken via Visie Groep vaak snel te realiseren. Wat voorop staat in het vinden van begeleid werk in Oldenzaal ben jij, wie jij bent, wat je wilt en kunt doen en waar je mogelijkheden en kwaliteiten liggen.

   Begeleid werk in Oldenzaal kan via Visie Groep ingevuld worden door een werkgever te zoeken en daar de begeleiding op af te stemmen, of je maakt gebruik van één van onze projecten.

   Werken aan de hand van één van onze projecten

   Visie Groep gelooft dat het geen zin heeft om je begeleiding op de werkvloer te geven als je geen passende werkzaamheden hebt. De ervaring heeft ons geleerd dat het soms lastig kan zijn om de juiste werkplek te vinden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, tenminste één die echt past bij de werknemer. Om toch voldoende keuze te hebben in het vinden van begeleid werken in Oldenzaal hebben we daarom enkele projecten opgestart.

   Deze projecten zijn specifiek gericht op verschillende doelgroepen en niveaus in verschillende werkrichtingen. We bieden de mogelijkheid om binnen ons ICT-project in Enschede aan de slag te gaan. Mocht het project niet helemaal passend zijn, zoeken we naar een passende werkplek elders. Zo heb je binnen Visie Groep niet alleen de keuze om een geschikte werkplek te vinden, maar ook de benodigde begeleiding hierin te krijgen.

   Ontdek je mogelijkheden samen met Visie Groep

   Begeleid werken in Oldenzaal heeft alleen zin als je én de juiste begeleiding krijgt én op de juiste werkplek zit. Visie Groep kijkt naar wie jij bent en waar jij naar op zoek bent. Heb je interesse in ICT of werk je liever met je handen? Bij ons heb je de keuze uit één van onze projecten, of om bij een externe werkgever aan de slag te gaan. Ook de begeleiding die wij jou aanbieden is afgestemd op jouw wensen.

   Begeleid werken in Oldenzaal doe je samen met Visie Groep. Neem gerust contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.