Bel mij terug

Ambulante begeleiding 

Ambulante begeleiding 

Loop je vast of heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Onze ambulant begeleiders helpen je graag verder. Visie Groep is een gecontracteerde zorgaanbieder in Twente en in de Achterhoek.

Ambulant begeleiders begeleiden je onder andere op het gebied van; administratie, financiën, het aanbrengen van structuur, regelmaat en overzicht.

Daarnaast kunnen we samen op zoek gaan naar een passende daginvulling. De begeleiding vindt plaats bij je thuis of op een van onze locaties. 

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek brengen we samen in kaart waarbij jij begeleiding kunt gebruiken en welke soort begeleidingsstijl het beste bij je past. 

Wat is ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding betekent dat je begeleid wordt in jouw thuissituatie. Onze ambulant begeleiders bezoeken je thuis waar zij samen met jou aan de slag gaan. Een ambulant begeleider kan ook samen met je mee gaan naar andere afspraken als je dat prettig vind.

 

Samen werk je bijvoorbeeld aan het op orde brengen van jouw administratie en financiën, het aanbrengen van structuur en regelmaat, het aanbrengen van overzicht en grip en het vinden van een passende dag invulling. De doelen waaraan jij wilt werken worden in jouw zorgplan beschreven.

 

Kortom ambulante begeleiding is niet aan kantoor gebonden waardoor we flexibel zijn, we zoeken je op of gaan met je mee. Samen werken we aan het behalen van jouw doelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor ambulante begeleiding?

Wanneer je contact met ons opneemt plannen we samen een vrijblijvend intake gesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en brengen we jouw problemen in kaart en de manier waarop je het best begeleid kunt en wilt worden. Op basis hiervan wordt duidelijk of je in aanmerking komt voor ambulante begeleiding. 

Wanneer Visie Groep bij je past nemen we samen contact op met het zorgloket in jouw gemeente en wordt er een keukentafelgesprek gepland.

Doelgroepen

Ambulante ondersteuning vanuit de WMO is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft om zelfredzaam te blijven en hen mee te laten doen in de samenleving(participatie). Ambulante ondersteuning wordt ingezet voor het werken naar  zelfredzaamheid.

Hieronder worden de meest voorkomende problematieken beschreven. Vaak is er sprake van meervoudige problematiek.  

Autisme Spectrum stoornis (ASS)

Stoornissen binnen het autisme spectrum stoornis verschillend per persoon en in ernst. In samenwerking met een ambulant ondersteuner kun je meer stabiliteit realiseren, er kan structuur en regelmaat worden aangebracht, afname van spanning door het aanbrengen van duidelijkheid en rust, het zoeken naar passende dag invulling, voor jezelf op leren komen en ondersteuning bij praktische zaken.

Angststoornissen

Wanneer je een angststoornis hebt kan ambulante ondersteuning jouw helpen bij het bespreekbaar maken van jouw angsten en toe werken naar een passende behandeling. In samenwerking met jouw behandelaar wordt je ondersteunt in jouw thuissituatie. 

Vormen van angststoornissen zijn bijvoorbeeld, paniekstoornis met bijbehorende aanvallen, post traumatische stress stoornis(PTSS) en een obsessieve compulsieve stoornis(OCD). 

Persoonlijkheidsstoornissen

Wanneer je een persoonlijkheidsstoornis hebt is het moeizamer om je aan te passen aan jouw omgeving, ook kan de omgeving ander gedrag van je verwachten. Er bestaan verschillende vormen van een persoonlijkheidsstoornis waaronder bijvoorbeeld borderline, narcisme en paranoïde. 

Met ambulante ondersteuning kan er samen toe gewerkt worden naar stabiliteit en een passende behandeling wanneer dit wenselijk is. 

ADHD

ADHD gaat vaak gepaard met impulsief gedrag, concentratieproblemen en rusteloosheid. Ik combinatie met andere problematiek kan het een aanleiding zijn voor ambulante ondersteuning. Met passende ambulante ondersteuning kan de impulsiviteit gekaderd worden door het bespreekbaar maken van oorzaak en gevolg ook kan men meegaan met belangrijke gesprekken zodat de informatie later nogmaals overgedragen kan worden.   

Indicatie ambulante begeleiding

Heb je nog geen indicatie voor ambulante begeleiding? Dan kun je zelfstandig of met hulp van de ambulante begeleider, contact zoeken met WMO zorgloket vanuit de gemeente waarin je woonachtig bent. Als je wil dat wij je hierbij helpen, doen wij dit uiteraard graag. De gemeente zal je dan uitnodigen voor een keukentafelgesprek. 

Heb je al een indicatie voor ambulante begeleiding maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de indicatie voor ambulante begeleiding in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg met de organisatie die je nu begeleiding biedt. 

Het keukentafelgesprek

Tijdens het keukentafelgesprek wordt er samen met een medewerker vanuit de gemeente jouw situatie besproken. Je geeft aan waarin je vast loopt, of de reden waarom het voelt dat je er alleen voor staat. Samen met de medewerker vanuit de gemeente wordt er gekeken welke begeleiding het best bij je past.

De ambulant begeleider van Visie Groep kan met jou mee gaan naar dit gesprek als dat prettig vindt. Als na het gesprek duidelijk is dat ambulante begeleiding nodig is dan wordt dit beschreven in het ondersteuningsplan.

Ook ontvang je een beschikking waarin de startdatum en het aantal begeleidingsuren staan beschreven. Wanneer je deze ondertekend hebt kan de ambulante begeleiding starten.

Heb je al een beschikking voor ambulante begeleiding maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij deze beschikking in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Dit gaat wel altijd in overleg met de organisatie waar je al ambulante begeleiding van ontvangt.

 

Het ondersteuningsplan en de zorglokketten

Het ondersteuningsplan is een belangrijk document. Het is een verslag van het keukentafelgesprek en er staat veel informatie in. Het is belangrijk om jouw ondersteuningsplan goed te bewaren.

Het ondersteuningsplan krijg je thuis gestuurd een aantal weken na het keukentafelgesprek. Het is van belang dat je het ondersteuningsplan samen bespreekt met jouw ambulant begeleider en ondertekend terug stuurt naar de gemeente.

Als de gemeente het ondertekende ondersteuningsplan ontvangen heeft dan start de ambulante begeleiding. 

Zorgloketten gemeenten

Heb je vragen en ben je op zoek naar de contactgegeven van het zorgloket van jouw gemeente, klik voor de contactgegevens op een van onderstaande links:

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je hier graag bij.

Hulp nodig bij het aanvragen van ambulante begeleiding?

Collega Ryanne helpt met de afwas als ambulant begeleidster

Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van ambulante begeleiding.

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Hoe ben je terechtgekomen bij de ambulante begeleiding van Visie Groep?

Ik had al ambulante begeleiding van een andere zorgaanbieder voordat ik mij bij Visie Groep had aangemeld. Wegens omstandigheden ben ik op zoek gegaan naar een andere organisatie. Zo ben ik bij Visie Groep terecht gekomen. 

Hoe ervaar je de begeleiding tot nu toe?

Erg prettig. Ik kan goed met mijn begeleider en hij denkt veel met over zaken waar ik moeite mee heb. Ik kan hem ook altijd bellen als ik vragen heb.

Wil je iets vertellen over waar jouw begeleider je mee helpt/geholpen heeft (welke leefgebieden werk je aan)?

Dat is heel verschillend. Bijvoorbeeld zaken met de gemeente of bij andere zorg die ik krijg. Daarnaast met zaken waar ik in mijn persoonlijke leven tegenaan loop en zelf niet uit kom zoals mijn huis op orde houden, het voeren van gesprekken met instanties en het vinden van een daginvulling. Mijn begeleider denkt met mij mee. Samen bedenken we manieren hoe ik zo zelfstadig mogelijk met dingen kan omgaan. 

Wat zou je over Visie Groep zeggen als iemand op zoek is naar ambulante begeleiding?

Ik denk dat ze bij Visie Groep voor iedereen wel een passende aanpak kunnen bieden. Het kan voor veel mensen heel spannend zijn om ineens iemand die je net kent, regelmatig over de vloer te krijgen. Toch denk ik dat veel mensen veel baat kunnen hebben bij ambulante begeleidng. 

Bereikbaarheid dagbesteding vanuit Oldenzaal 

Visie Groep is goed te bereiken vanuit Oldenzaal. Zowel met de trein als met de bus. Je kunt via Oldenzaal centraal de trein nemen naar Hengelo. Vervolgens neem je de bus naar Enschede en stap je ter hoogte van Eetcafé de Fusting uit. Je kunt ook de bus nemen in Oldenzaal naar Enschede. Als je in Enschede bent aangekomen, kun je de bus nemen richting Hengelo en stap je op hetzelfde punt uit. Heb je een andere vraag over de bereikbaarheid vanuit Oldenzaal? Neem dan  contact met ons op. Wij geven je graag de informatie die je nodig hebt om vanuit Oldenzaal op onze dagbesteding te komen.

Begeleid wonen Oldenzaal

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde zorgaanbieder
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Ook begeleid wonen in Oldenzaal?

   Wanneer je je aanmeldt voor begeleid wonen via Visie Groep, dan kijken wij samen met jou wat jij als persoon nodig hebt. Wanneer je begeleid wilt gaan wonen in Oldenzaal, komen hier veel dingen bij kijken. Hier kunnen wij jou in ontlasten en je helpen een plek te vinden die bij je past en waar je je thuis voelt. Heb je al een indicatie? Dan kunnen wij jou vrij snel van dienst zijn. Heb je nog geen indicatie, dan zullen wij samen met jou de weg naar de gemeente of het zorgkantoor bewandelen. In onze eerste kennismaking gaan we eerst kijken welke hulpvragen je hebt en waarom je graag begeleid zou willen wonen in Oldenzaal. Vervolgens zullen we met deze hulpvragen kijken op welke manier wij je hierbij het beste kunnen helpen.

   Wonen kan ook in Oldenzaal

   Als je op zoek bent naar begeleid wonen in Oldenzaal of omgeving, dan is het lastig om te vinden welke zorgverlener bij je past. Het kiezen van de juiste zorgverlener die bij je past is toch een heel belangrijke keuze. Visie Groep onderkent dit probleem en zal dan altijd eerst volledig vrijblijvend met jou rond de tafel gaan. Het is erg belangrijk dat er een goede klik is en dat je zelf ook het gevoel hebt dat wij de juiste organisatie voor jou zijn. Wat kan Visie Groep jou bieden? Visie Groep beschikt over de mogelijkheden om je te ondersteunen in begeleid wonen of in de vorm van ambulante begeleiding.

   Visie Groep doet meer dan wonen in Oldenzaal

   Naast dat wij begeleid wonen aanbieden, beschikken wij ook over een re-integratiebureau. Binnen ons re-integratiebureau kunnen wij jou helpen in het vinden van een goede plek om arbeidsritme op te doen, en te werken aan je sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden. Je zult dus niet weer van organisatie hoeven te wisselen, wij kunnen jou van A tot Z verder helpen. Ook dagbesteding is mogelijk. Voor zowel de re-integratie als de dagbesteding beschikken wij over eigen projecten. Wij hebben een project in Enschede in de ICT, waar je bezig kunt met design, websites, webshops of het schrijven van teksten. Dus ook als je begeleid wilt wonen in Oldenzaal, kan je gebruik maken van onze projecten in verschillende richtingen.

   Wanneer jij meer wilt dan alleen begeleid wonen in Oldenzaal, ben je bij Visie Groep bij de juiste partij. Wij bieden namelijk ook arbeidsgerelateerde dagbesteding aan, naast het jou begeleiden richting de juiste begeleid wonen plek in Oldenzaal. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je ondanks je beperking wel gewoon mee kunt doen in de maatschappij. Dit betekent niet de hele dag zakjes vullen of hoedjes vouwen, maar werkzaamheden die echt aan arbeid gerelateerd zijn. Hierbij vinden wij het ook belangrijk dat wanneer jij meer blijkt aan te kunnen dan wat wij realistisch vinden van een dagbestedingsplek, dat wij samen met jou gaan kijken naar vervolgmogelijkheden. Zo kan het zijn dat jouw dagbesteding bij Visie Groep op termijn richting betaald werk kan gaan. Iedereen moet uiteindelijk op de plek komen die bij hem of haar past, en de stappen die daaraan voorafgaan, daar is Visie Groep voor. Wij zullen je in Oldenzaal helpen met het vinden van de begeleid wonen plek die bij jou past, en je daarna helpen met het vinden van de juiste daginvulling.

   Voor wonen in Oldenzaal kies je voor Visie Groep

   Wij zullen ons uitgebreide netwerk aanspreken om zo snel mogelijk de perfecte begeleid wonen plek in Oldenzaal voor je te vinden. Nadat je begeleid gaat wonen in Oldenzaal, gaan wij met jou uitzoeken wat je kunt en wilt gaan doen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij meedoet, en in onze ogen hoort daar een goede daginvulling bij. Wij zullen dan ook met jou deze daginvulling gaan zoeken. Wat ons betreft zal deze daginvulling ook arbeidsgerelateerd moeten zijn, zodat je nuttig bezig bent. Bezigheidstherapie is in onze ogen niet meer van deze tijd. Neem voor de mogelijkheden ten aanzien van daginvulling en begeleid wonen in Oldenzaal vandaag nog contact op met Visie Groep!