Bel mij terug

 

 

 

Begeleiding door een jobcoach

Voor sommige mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een betaalde baan niet weggelegd, maar veel anderen kunnen best betaald werk verrichten, mits er een functie wordt gevonden die aansluit bij hun capaciteiten en er rekening gehouden wordt met hun beperking. Wanneer de juiste baan gevonden wordt en de werkgever op de hoogte is van de beperking en daar rekening mee wil houden, is er vaak veel mogelijk. Bovendien zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak gemotiveerde werknemers, die het zat zijn om thuis te zitten, graag wat meer willen verdienen en willen bijdragen aan de maatschappij.

Werknemers met een fysieke beperking kunnen niet elk soort werk uitvoeren en soms moet de werkplek aangepast worden voor ze hun werk goed kunnen doen. Werknemers met een psychische beperking hebben soms moeite met grote werkdruk en lange werktijden. Het is belangrijk dat er een jobcoach meekijkt met de werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt, om te zien of deze persoon zijn of haar werk goed en met plezier kan uitvoeren. Deze persoon biedt een luisterend oor en kan waar nodig tips en advies geven aan de werknemer of juist aan de werkgever, om er zo voor te zorgen dat de werknemer goed functioneert. De jobcoach kan helpen om problemen op te lossen waar de werknemer tegenaan loopt en kan eraan bijdragen dat de werknemer zijn of haar nieuwe baan tot een succes kan maken.

De begeleiding zal in eerste instantie vrij intensief zijn, tijdens het inwerken. De jobcoach zal meekijken tijdens het inwerken en gesprekken voeren met de werknemer zelf, de baas van de werknemer en misschien ook met directe collega’s. Als de nieuwe werknemer goed op zijn of haar plek is en met tevredenheid en vaardigheid zijn of haar werk kan uitvoeren, hoeft er na verloop van tijd minder vaak contact te zijn met de jobcoach.

Jobcoaching, intern of extern?

Er is een verschil tussen interne en externe jobcoaching. Visie Groep heeft bij haar eigen cliënten sterk de voorkeur om gebruik te maken van een interne jobcoach. Een interne jobcoach is een werknemer van het bedrijf waar jij komt te werken. Deze interne jobcoach heeft als medewerknemer van jouw bedrijf goed zicht op hoe jij je werk doet, of je goed functioneert en of je tevreden bent. Daarnaast heeft de interne jobcoach er een direct belang in dat jij goed op je plek bent en dat je het werk goed kunt doen, omdat die jobcoach zelf ook voor jouw werkgever werkt. Visie Groep wil graag iemand binnen jouw bedrijf opleiden en aansturen om jouw interne jobcoach te zijn. Wij houden dan een oogje in het zeil om te zien of de jobcoach zijn of haar werk goed uitvoert.

Veel andere re-integratiebureaus kiezen voor externe jobcoaching, wat vanwege de geldende subsidies een lucratieve bezigheid is. Een externe jobcoach is echter minder goed op de hoogte van jouw functioneren en heeft er geen direct belang in dat jij je werk goed doet. Er zijn nogal wat bedrijven actief die maar wat graag de subsidie opstrijken, maar ernstig tekort schieten in het begeleiden van hun cliënten. Visie Groep kiest alleen voor externe jobcoaching als het echt niet mogelijk blijkt om een interne jobcoach te vinden binnen het bedrijf waar jij gaat werken. In dat geval kiezen wij voor een bedrijf waarvan wij weten dat het betrouwbaar is en wij houden goed in de gaten of jij goed begeleid wordt. Wij kunnen wanneer dat nodig is ook zelf de rol van jobcoach op ons nemen, onze medewerkers hebben daarvoor ruimschoots voldoende opleiding en ervaring.

Wil jij ook aan het werk in een reguliere baan?

Als jij ook graag betaald werk wilt verrichten, kan Visie Groep op zoek gaan naar een passende baan voor jou. Wij doen dan ook ons uiterste best om een kundige interne jobcoach te vinden bij het bedrijf waar je geplaatst wordt. Wat er ook gebeurt, Visie Groep denkt met je mee, zodat jij prettig aan het werk kunt en (gedeeltelijk of geheel) je eigen geld kunt verdienen. Neem contact met ons op en Visie Groep vindt voor jou de baan die bij je past!

Jobcoach Visie Groep

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde aanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake
  • Maatwer

Bel mij terug
    Neem contact op

      Nick verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.