Bel mij terug

 

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Linux & netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Vriendelijke foto van collega Barry
Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design

Vriendelijke foto van collega Olaf
Op onze grafische afdeling wordt de nadruk gelegd op het maken van illustraties en het verwezenlijken van grafische ontwerpen voor jezelf of voor bedrijven.

Programmeren

Vriendelijke foto van collega Mark

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS.

Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen. Dit kan zelfstandig, maar ook in groepsverband.

Fotografie

Vriendelijke foto van collega Joost

Fotografie is een behoorlijk breed begrip. Hier een kort lijstje van welke activiteiten er worden aangeboden:

Portretfotografie
Studiofotografie
Productfotografie
Leren omgaan met een digitale camera

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Bereikbaarheid dagbesteding vanuit Almelo 

Visie Groep is vanuit Almelo goed te bereiken met de trein of met de bus. Het makkelijkste is om de trein van Almelo naar Enschede centraal te nemen. Vervolgens neem je de bus naar Hengelo en stap je uit ter hoogte van eetcafe de Fusting. Wil je meer informatie over de bereikbaarheid vanuit Almelo? Neem gerust contact met ons op! 

Dagbesteding in Almelo

Wil jij aan de slag gaan met dagbesteding in Almelo waar je aan de slag kunt met jouw talenten? Bij Visie Groep bieden we een traject aan waar jij jezelf kunt uitdagen, en laten zien wat je kunt. Dat betekent voor iedereen natuurlijk wat anders, en dus bieden we verschillende mogelijkheden op het gebied van ICT. Door te kijken wat bij jou past en wat je aankunt, en te kijken wat je leuk vind. Met een traject op maat gaan we samen de uitdaging aan terwijl we rekening houden met wat je aankunt. Echte opdrachten zoals je die ook in de praktijk tegen zou komen, maar dan op je eigen tempo, met minder druk dan op de reguliere banenmarkt.

Dagbesteding die je uitdaagt

Bij Visie Groep dagen we je graag uit om meer te doen. We verwachten natuurlijk niet dat je dit helemaal zelf gaat doen. We bieden je de handvatten en begleiding die jij nodig hebt om je talenten verder te ontwikkelen. Daarbij houden we natuurlijk goed in de gaten wat jij aankunt, zodat je je niet overvraagd voelt. De dagbesteding die wij Almelo bieden is dus altijd een traject op maat en we zorgen dat dat bij jou past. Als jij bijvoorbeeld heel graag websites wilt gaan bouwen maar je hebt dit nog nooit gedaan laten wij jou daar rustig kennis mee maken. Welke uitdaging wil jij aangaan?

Van een dagindeling tot re-integratie

Door een plek te bieden waar jij je kunt gaan ontwikkelen willen we de mogelijkheid bieden om van je dagbesteding naar re-integratie te gaan. De zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt willen we daarmee kleiner maken. Een re-integratietraject is natuurlijk in overleg met het UWV, en we moeten altijd kijken wat haalbaar is. Binnen de dagbesteding van Visie Groep ben je eigenlijk onderdeel van een normaal arbeidsproces. Het enige verschil is dat we ons aanpassen aan jouw tempo en op wat jij aankunt terwijl we je wel uitdagen het meeste eruit te halen.

Dagbesteding in Almelo

Wanneer je een dagbesteding via Visie Groep volgt, dan kijken wij samen met jou naar je persoonlijke wensen, interesses en mogelijkheden. Op basis daarvan zullen wij een zinvolle daginvulling op maat aanbieden, waarin jij het beste tot je recht komt en jezelf verder kunt gaan ontwikkelen.

Zoek jij naar dagbesteding?

Voor een passende dagbesteding in de omgeving van Almelo kan Visie Groep jou een plek bieden. Dat is dan niet alleen de plaats waar je aan de slag gaat, maar ook waar je de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld extra vragen hebt, of gewoon even iemand mee wil laten kijken bieden wij jou dat. Het gaat er dus om dat dat waar jij mee aan de slag gaat op een manier gaat die voor jou werkt. Zo kom jij het beste tot je recht, en kun je laten zien wat jij in je mars hebt. Binnen de dagbesteding  van Visie Groep krijg je een begeleider dagbesteding toegewezen, die je zal helpen met doelen die je hebt binnen de dagbesteding. Doelen binnen onze dagbesteding kunnen bijvoorbeeld zijn: Op tijd op de dagbesteding komen, je sociale vaardigheden verbeteren, je sociale netwerk vegroten en om deel te nemen aan verschillende dagbesteding activiteiten. Het hebben van dagbesteding is meer dan alleen het volgen van een activiteit.   

Wat voor dagbesteding biedt Visie Groep in de omgeving van Almelo?

Visie Groep beschikt over een aantal dagbestedingsprojecten. Het kan dus zijn dat wij de dagbesteding in de omgeving van Almelo aanbieden die jij zoekt. Maar ook als je denkt dat je niet past op deze dagbestedingsplekken, dan kan Visie Groep je nog steeds helpen met het zoeken naar een alternatief voor dagbesteding in Almelo die bij je past. De dagbesteding die Visie Groep aanbiedt in de omgeving van Almelo is onder andere ons ICT project. Binnen ons ICT project kan je werken aan een eigen website, webshop, logo, teksten schrijven of het maken van een complete huisstijl. Heb je hier nog geen ervaring in, maar wil je deze wel graag opdoen? Dan kan dit natuurlijk, ook als je nog helemaal geen kennis hebt op dit gebied. Als je maar gemotiveerd bent en graag wilt leren, is de kans groot dat ook jij de activiteiten binnen de kortste keren onder de knie zult krijgen. Ben je benieuwd naar ons dagbestedingsproject? Kom dan gerust langs om kennis te maken of vrijblijvend een dagje mee te lopen. 

Visie Groep kan je helpen bij je dagindeling in Almelo

Ook in Almelo is het belangrijk dat de dagbesteding aansluit op jouw ontwikkeling en interesses. Wij gaan daarom ook graag volledig vrijblijvend met jou een gesprek aan om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen en of wij als organisatie bij je passen. Heb je een persoonlijk begeleider of iemand die je graag mee wilt nemen naar een kennismakingsgesprek? Dan is dit natuurlijk mogelijk. Visie Groep gelooft in een persoonlijke aanpak, en voor iedereen zal de dagbesteding weer anders ingericht worden. Wij zullen kijken naar jouw sterke en minder sterke punten en daar de dagbesteding in Almelo op inrichten. Kies voor een zinvolle dagbesteding  en de persoonlijke aanpak in de omgeving van Almelo, kies voor Visie Groep.

Dagbesteding Almelo

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Vrijblijvende intake
  • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
Neem contact op

Team

Bastiaan Vromans

Developer

Tamar Zuiver

Persoonlijk ondersteuner

Marthijn

Developer

Rob Nordkamp

Developer

Barry Hulshof

Werkbegeleider 3D

Hans de Ruiter

Specialist re-integratie

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Richard Kruize

Werkbegeleider programmeren

Pascale Kappers

Administratief medewerker

Olaf Jansen

Werkbegeleider design

Nicole Velthuizen

Algemeen directeur

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Gijs Wolters

Werkbegeleider programmeren

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Werkbegeleider fotografie

Werkbegeleider fotografie

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner
Jobcoach

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner

Heleen Berkhof

Persoonlijk ondersteuner

Duncan Castellvi

Werkbegeleider security & netwerkbeheer

Annique Kajim

Persoonlijk ondersteuner & Jobcoach

Nick Janssen

Algemeen directeur