Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design & Fotografie

Op onze design & fotografie afdeling leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om tot een mooi design te komen en hoe je kwalitatieve foto's maakt en bewerkt.

Programmeren

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS. Wij beschikken over een groot aanbod in e-learning. Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen.

Online Marketing

Ga aan de slag met Google Search en Google Shopping. Ontdek hoe je een website of webshop succesvol in de markt kunt zetten. Er kan op elk niveau aan deze activiteit worden deelgenomen!

Websites & Webshops

Altijd al willen weten hoe je een eigen website of webshop kunt bouwen? Bouw je eigen website of webshop in Wordpress  & Woocommerce.

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Dagbesteding Enschede

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde zorgaanbieder
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Dagbesteding in Enschede

   Ben jij op zoek naar een dagbesteding in Enschede waar je echt tot je recht komt? Dit omdat je werkgerelateerde opdrachten krijgt die je op je eigen tempo mag afronden? Ben jij op zoek naar dagbesteding waarbij er van jou verwacht wordt dat je wat in je mars hebt? Denk dan eens aan Visie Groep. Visie Groep biedt dagbesteding in Enschede aan binnen de ICT. Wij staan voor maatwerk en onze laagdrempelige aanpak blijkt in de praktijk voor veel mensen te werken.

   Dagbesteding die je uitdaagt

   Bij Visie Groep kan je je dagen gaan invullen met taken die binnen de ICT liggen. Om jou goed tot je recht te laten komen bieden wij dan een stuk opleiding aan in de richting van werkzaamheden die je zou willen uitvoeren. Zo zullen wij te allen tijden kijken wat er bij jou past. Ben je creatief en zou je graag met Photoshop willen leren werken, dan zullen wij samen met jou gaan onderzoeken welke training je nodig hebt om dit werk uit te kunnen voeren. Op deze manier garanderen wij dat jij aan werkgerelateerde activiteiten gaat doen, die je ook echt aankunt.

   Van dagbesteding in Enschede tot re-integratie

   Ons doel binnen de dagbesteding is iemand een plek geven waar hij of zij zich kan ontwikkelen totdat hij of zij klaar is om een re-integratietraject te gaan volgen. Wij geloven in de talenten die verborgen liggen in de Wajong, WIA en andere groepen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat wij dagelijks ervaren dat deze talenten vaak leiden tot prachtige producten. Het belangrijkste binnen de dagbesteding is dat je onderdeel bent van een regulier arbeidsproces, alleen dan zonder te veel druk of te hoge verwachtingen.

   Heb jij affiniteit met de ICT of werk je graag met je handen? Dan ben je bij Visie Groep aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

   Als je in Enschede een dagbesteding via Visie Groep volgt, dan gaan wij uit van jouw persoonlijke wensen, interesses en mogelijkheden. Wij zoeken dan op maat een zinvolle daginvulling op maat voor je, waarin jij goed tot je recht komt.

   Kom voor vragen gerust langs voor een vrijblijvend gesprek.

   Zoek jij naar dagbesteding?

   Zoek jij naar dagbesteding in Enschede, dan kan je terecht bij Visie Groep. Het vinden van de juiste dagbesteding in Enschede, die je leuk vindt en waar je wat van leert, is niet altijd zo eenvoudig. Gelukkig kan goede begeleiding jou helpen om de juiste plek te vinden. Visie Groep is van mening dat het belangrijk is dat jij iets kunt doen waar je gelukkig van wordt. Veel mensen worden niet gelukkig van de hele dag hoedjes vouwen of doosjes plakken. Ook wat doelloos schilderen of andere activiteiten die bedoeld zijn om je bezig te houden geven niet alle mensen voldoende stimulans en voldoening. Het is daarom ook van belang dat een dagbestedingsplek werkzaamheden aanbiedt die aan arbeid gerelateerd zijn. Dit houdt overigens niet in dat er allerlei eisen aan jou gesteld worden, zoals bij een gewone arbeidsplaats. Het betekent juist dat jij jezelf kunt ontwikkelen. Het is veel beter om echt nuttig bezig te zijn dan nutteloze activiteiten te doen die alleen bedoeld zijn om je bezig te houden.

   Wat voor dagbesteding biedt Visie Groep in de omgeving van Enschede?

   Visie Groep heeft een aantal dagbestedingsprojecten in eigen beheer. Misschien hebben wij ook de juiste dagbesteding in Enschede voor jou, binnen één van onze projecten. Mocht het echter zo zijn dat je niet past binnen onze projecten, dan kan Visie Groep je nog steeds van dienst zijn, door je te helpen met het zoeken naar de dagbesteding in Enschede die wél bij je past. Eén van de projecten op het gebied van dagbesteding in Enschede die Visie Groep aanbiedt is ons ICT-project. Dit project draait om internetmarketing en het bouwen van websites. Er bestaan slechts weinig dagbestedingsprojecten binnen de ICT. Wij hebben dit project opgezet omdat wij zagen dat hier veel behoefte aan was. Binnen dit project worden de mensen door onszelf opgeleid om de verschillende ICT-werkzaamheden uit te kunnen voeren. Binnen dit project worden websites gebouwd en teksten geschreven, maar ook het grafische deel verzorgen wij zelf. Als je interesse hebt in de ICT, dan past dit dagbestedingsproject misschien bij jou. Mocht dit project niet bij je passen, dan gaan we samen met jou op zoek naar een andere passende werkplek.

   Visie Groep kan jou helpen bij dagbesteding in Enschede

   Het is belangrijk dat de dagbesteding in Enschede bij je past. Graag gaan we met jou vrijblijvend het gesprek aan, om te bekijken of we iets voor je kunnen betekenen. Misschien is één van onze projecten jou op het op het lijf geschreven. Maar het kan ook best zijn dat je op zoek bent naar iets anders. Wij willen graag met jou rond de tafel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat bij je past. Wij hanteren een persoonlijke aanpak, waarbij voor iedereen de dagbesteding weer anders ingericht zal worden. Er wordt gekeken naar je sterke en minder sterke punten en daar wordt de dagbesteding in Enschede op ingericht. Visie Groep is een organisatie die je verder wil helpen. Kies voor dagbesteding in Enschede die bij je past,