Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design & Fotografie

Op onze design & fotografie afdeling leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om tot een mooi design te komen en hoe je kwalitatieve foto's maakt en bewerkt.

Programmeren

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS. Wij beschikken over een groot aanbod in e-learning. Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen.

Online Marketing

Ga aan de slag met Google Search en Google Shopping. Ontdek hoe je een website of webshop succesvol in de markt kunt zetten. Er kan op elk niveau aan deze activiteit worden deelgenomen!

Websites & Webshops

Altijd al willen weten hoe je een eigen website of webshop kunt bouwen? Bouw je eigen website of webshop in Wordpress  & Woocommerce.

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Dagbesteding Hengelo

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde zorgaanbieder
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Dagbesteding in Hengelo

   Wil jij graag beginnen aan dagbesteding waarbij je kunt laten zien wat je kunt? Bij Visie Groep kun je binnen de dagbesteding aan verschillende opdrachten werk die ook echt iets met het werk dat je wil gaan doen . Met de verschillende projecten in de ICT bieden wij een dagbesteding omgeving waar je jouw talenten kunt gaan gebruiken en op je eigen tempo aan de slag kunt gaan. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat de manier waarop we dat traject invullen goed bij jou past, maatwerk dagbesteding dus. Met een laagdrempelige aanpak nodigen wij jou uit je van je beste kant te laten zien.

   Dagbesteding die je uitdaagt

   Bij ons kun je de uitdaging aangaan om aan de slag te gaan met werk dat jou interreseerd. Bijvoorbeeld met fotobewerkingsprogramma’s, of juist met programmeren. Door goed te kijken wat er bij jou past zorgen we ervoor dat je ook vooruit kunt binnen onze dagbesteding. Goed kijken naar wat jij goed kunt, en zorgen dat we samen binnen de grenzen blijven van wat je aankunt. Dat zijn allemaal onderdelen binnen onze dagbesteding.

   Van dagbesteding tot re-integratie

   Uiteindelijk is het doel om jou een plek te geven binnen onze dagbesteding, waarin jij je kunt ontwikkelen en vooruit kunt werken. Doorstromen totdat je klaar bent om je dagbesteding om te zetten in een re-integratietraject bijvoorbeeld. De mensen in de Wajong, WIA en andere situaties hebben vele talenten, en die willen wij naar voren laten komen. Je komt bij ons dus in wat eigenlijk een normaal arbeidsproces is, maar dan zonder te veel druk op je te leggen. Wij passen onze verwachtingen aan jou aan, en niet andersom.

   Wil je bij ons aan de slag en jouw talenten laten zien? Meld je aan via onze website..

   Dagbesteding in Hengelo

   Dagbesteding is een traject dat persoonlijk op jou moet worden afgestemd. Daarom gaan we samen kijken wat het beste bij jou zal passen qua dagbesteding, en waar je wellicht nog ondersteuning bij nodig hebt. Door dat dagbesteding plan samen te maken komen we tot een oplossing die het beste past bij jouw situatie, wensen en mogelijkheden.

   Als je meer wil weten kun je natuurlijk altijd langskoomen voor een kennismakingsgesprek.

   Zoek jij naar dagbesteding?

   Zoek jij naar dagbesteding in de omgeving van Hengelo, dan kan Visie Groep je helpen. Het vinden van de juiste dagbesteding in Hengelo kan lastig zijn. Gelukkig kan goede begeleiding jou daarin ondersteunen. Volgens Visie Groep is het belangrijkste in dagbesteding dat jij iets doet waar je gelukkig van wordt. Wij snappen dat veel mensen geen zin hebben om de hele dag hoedjes te vouwen of een beetje doelloos te schilderen. Wij vinden het daarom ook belangrijk dat een dagbestedingsplek werkzaamheden aanbiedt die aan “arbeid” gerelateerd zijn. Dit betekent niet dat er allerlei eisen aan jou gesteld gaan worden, maar juist dat jij jezelf kunt ontwikkelen. En zeg nou zelf, je bent toch veel liever nuttig bezig dan alleen maar bezig om het bezig zijn.

   Wat voor dagbesteding biedt Visie Groep in de omgeving van Hengelo?

   Visie Groep heeft een aantal dagbestedingsprojecten in eigen hand. Het kan dus zijn dat wij de dagbesteding in de omgeving van Hengelo aanbieden die jij zoekt. Maar ook als jij denkt dat je niet past op deze dagbestedingsplekken, dan kan Visie Groep jou nog steeds helpen met het zoeken naar de dagbesteding in Hengelo die bij je past. De dagbesteding die Visie Groep aanbiedt in de omgeving van Hengelo is onder andere ons ICT-project. Hierbij staan internetmarketing en websites bouwen centraal. ICT-projecten in de dagbesteding zijn zeldzaam, en wij hebben dit project opgezet omdat wij hier een groot gat zagen in het aanbod. Wij leiden zelf mensen op om de werkzaamheden die hierbij komen kijken uit te kunnen voeren. Het gaat niet alleen om websites bouwen en teksten schrijven, maar ook het grafische deel van de ICT wordt door onszelf gedaan. Dus als de ICT jou interesseert, dan is dit het dagbestedingsproject voor jou. Mocht dit je niet passen dan zoeken we naar een passende werkplek elders voor je.

   Visie Groep kan jou helpen bij dagbesteding in Hengelo

   Ook in Hengelo is het belangrijk dat de dagbesteding bij jou past. Wij gaan daarom ook graag volledig vrijblijvend met jou een gesprek aan om te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen. Zo kan het zijn dat een van de eerder beschreven projecten jou op het lijf geschreven is. Maar het kan ook best zijn dat je iets anders zoekt. In beide gevallen willen wij graag met jou rond de tafel om te kijken wat er mogelijk is. Visie Groep gelooft in een persoonlijke aanpak, en voor iedereen zal de dagbesteding weer anders ingericht worden. Wij zullen kijken naar jouw sterke en minder sterke punten en daar de dagbesteding in Hengelo op inrichten. Kies dus voor een organisatie die je verder wil helpen. Kies voor goede dagbesteding in de omgeving van Hengelo, kies voor Visie Groep.