Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design & Fotografie

Op onze design & fotografie afdeling leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om tot een mooi design te komen en hoe je kwalitatieve foto's maakt en bewerkt.

Programmeren

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS. Wij beschikken over een groot aanbod in e-learning. Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen.

Online Marketing

Ga aan de slag met Google Search en Google Shopping. Ontdek hoe je een website of webshop succesvol in de markt kunt zetten. Er kan op elk niveau aan deze activiteit worden deelgenomen!

Websites & Webshops

Altijd al willen weten hoe je een eigen website of webshop kunt bouwen? Bouw je eigen website of webshop in Wordpress  & Woocommerce.

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Dagbesteding Oldenzaal

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde zorgaanbieder
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Dagbesteding in Oldenzaal

   Ben jij op zoek naar een dagbesteding waar je echt tot je recht komt? Dit omdat je werkgerelateerde opdrachten krijgt die je op jouw eigen tempo kunt uitvoeren? Ben je op zoek naar dagbesteding in Oldenzaal waarin je al je creativiteit kwijt kunt? Dan is Visie Groep misschien wel iets voor jou. Visie Groep biedt dagbesteding aan binnen de ICT voor mensen die in of rondom Oldenzaal wonen. Visie Groep staat bekend om haar persoonlijke aanpak en de laagdrempelige benadering. Dit blijkt voor veel mensen goed te werken binnen de dagbesteding.

   Dagbesteding die je uitdaagt

   Binnen Visie Groep kan je je dagen gaan invullen met activiteiten die binnen het vakgebied van de ICT liggen onder het mom van dagbesteding. Om jou goed tot je recht te laten komen bieden wij in de buurt van Oldenzaal activiteiten aan in de richting van jouw interesses en kwaliteiten. Zo zullen wij te allen tijden kijken wat er bij jou past en hoe ook jij je eigen daginvulling ziet. Ben je creatief en zou je graag met Photoshop willen leren werken? Dan zullen wij samen met jou gaan onderzoeken welke dagbesteding activiteit jij het beste kunt volgen om dit uiteindelijk zelf ook te kunnen doen. Ook wanneer je uit Oldenzaal komt.

   Van dagbesteding tot re-integratie

   Ons doel binnen de dagbesteding voor mensen in Twente en in Oldenzaal, is om iemand een plek te bieden waar hij of zij zich kan ontwikkelen totdat hij of zij klaar is om een re-integratietraject te gaan volgen. Wel kijken wij in de praktijksituatie of een volgende stap ook mogelijk is en gaan we altijd op voorhand in overleg met het UWV of je huidige zorgaanbieder. Het belangrijkste binnen de dagbesteding is dat je onderdeel bent van een regulier arbeidsproces, waarin je sociaal contact hebt en werkt in teamverband. Vind je het werken in teamverband lastig, dan kan je ook voor jezelf aan de slag en werken we hier langzaam naartoe.

   Dagbesteding in Oldenzaal

   Wanneer je een dagbesteding via Visie Groep volgt, dan kijken wij samen met jou naar je persoonlijke wensen, interesses en mogelijkheden op het gebied van dagbesteding. Op basis daarvan zullen wij een zinvolle daginvulling op maat aanbieden waarin jij het beste tot je recht komt.

   Dagbesteding die aansluit op je mogelijkheden

   Als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt vanwege een ziekte of aandoening, dan hoeft dat niet te betekenen dat je op de bank hoeft te blijven zitten. Een dagbestedingsplek kan je dan de kans geven om je tijd toch nuttig te besteden en aan je persoonlijke doelen te gaan werken. Zoek je een dagbesteding in Oldenzaal, dan wil je natuurlijk wel een plek vinden die aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen.

   Bereikbaarheid van onze dagbesteding binnen Visie Groep

   Onze dagbesteding is vanuit Oldenzaal makkelijk te bereiken met de trein of met de bus. Ook kan je er voor kiezen om via Oldenzaal op de fiets naar Enschede te komen. Ook als je op de fiets komt via Oldenzaal, is onze dagbestedingslocatie gemakkelijk en goed te bereiken. Meer informatie om via Oldenzaal bij onze dagbesteding te komen, kan je ook vinden op onze website.

   Ontdek welke dagbesteding het beste bij jou past

   Visie Groep kan je op individueel niveau ondersteunen in het vinden van een dagbesteding in Oldenzaal. Werk je liever met je handen? Heb je een bepaalde richting waarin jij je dagbesteding wilt volgen, dan kan er in overleg altijd gekeken worden naar een aantal taken die het beste bij jou aansluiten. Onze dagbesteding is erop gericht om je te laten groeien op het gebied van werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden. Wil je een kijkje nemen op onze dagbesteding? Kom dan gerust een keer langs.

   Vrijblijvende kennismaking

   Ben je geïnteresseerd en denk je dat ons aanbod van dagbesteding in de buurt van Oldenzaal aansluit op jouw interesses en wensen? Dan kan je via het contactformulier of via de e-mail contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook. Wij zullen dan zo snel mogelijk een afspraak inplannen om kennis te gaan maken. Wij zijn dagelijks (maandag t/m vrijdag) te bereiken op ons vaste telefoonnummer. Bekijk hiervoor onze contactpagina.