Bel mij terug

 

 

 

Dagbesteding in Twente

Ben jij op zoek naar een dagbesteding in Twente waar je echt tot je recht komt? Dit omdat je werkgerelateerde opdrachten krijgt die je op jouw eigen tempo mag afronden? Ben jij op zoek naar dagbesteding waarbij er van jou verwacht wordt dat je wat in je mars hebt? Denk dan eens aan Visie Groep. Visie Groep biedt dagbesteding aan binnen de ICT en bij een sportclub in Enschede. Wij staan voor maatwerk en onze laagdrempelige aanpak blijkt in de praktijk voor veel mensen te werken.

Dagbesteding die jou uitdaagt

Bij Visie Groep kan je jouw dagen gaan invullen met taken die binnen de ICT of administratie liggen. Om jou goed tot je recht te laten komen bieden wij jou passende activiteiten aan in binnen jouw interesses. Zo zullen wij te allen tijden kijken wat er bij jou past en waar jij goed in bent. Ben jij creatief en zou je graag met Photoshop willen leren werken, dan gaan wij samen met jou onderzoeken welke activiteiten jij hierin het beste kunt volgen. Bouw je liever websites of webshops en heb je hierin nog geen kennis? Dan kan je dit ook bij ons leren. Op deze manier kan jij je vaardigheden binnen jouw interessegebied uitbouwen en bezig zijn in de richting die past bij jou als persoon.

Van dagbesteding tot re-integratie in Twente

Ons doel binnen de dagbesteding is iemand een plek te geven waar hij of zij zich kan ontwikkelen totdat hij of zij klaar is om een re-integratietraject te gaan volgen. Het belangrijkste binnen de dagbesteding in Twente is dat je onderdeel bent van een regulier arbeidsproces, alleen dan zonder te veel druk of te hoge verwachtingen. Daarnaast leer je om in teamverband te werken en verbeter je je je sociale vaardigheden.

Heb jij affiniteit met de ICT? Dan ben je bij Visie Groep aan het juiste adres. Werk je liever met je handen? Dan is ons project in samenwerking met Sportclub Enschede wellicht een geschikte optie. Binnen Sportclub Enschede bieden wij de mogelijkheid je dagbesteding te volgen op het gebied van tuinonderhoud, algemeen onderhoud, kantinewerkzaamheden of de schoonmaak. Er is dagelijks een coach aanwezig die de activiteiten aanstuurt en samen met jou kan kijken naar wat jij het liefste doet en wat bij jou past.

Dagbesteding in Twente

In Twente zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om dagbesteding. Wel is het voor jou belangrijk dat je op een plek terecht komt die aansluit op jouw interesses en waar wordt gekeken naar waar jij goed in bent. Ben je nog niet klaar voor re-integratie of de stap naar werk, dan is dagbesteding in de regio Twente een geschikte optie. Wel is het van belang dat je hiervoor een indicatie krijgt vanuit de gemeente waarin jij woonachtig bent. Heb je al een indicatie? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel dagen je dagbesteding kunt volgen. Dit staat in de brief die je al eerder vanuit de gemeente hebt gekregen. Mocht je deze brief niet meer hebben, dan kunnen wij dit samen met jou achterhalen door contact op te nemen met je gemeente. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen we deze gezamenlijk aanvragen bij de gemeente.

Meer dan alleen dagbesteding

Gevestigd in Enschede geven wij vrijwel iedereen die zich herkent in het bovenstaande de kans om in de regio Twente de juiste vorm van dagbesteding te volgen.

Visie Groep is een zorgorganisatie die zich onderscheidt door ook de vervolgstap richting re-integratie aan te bieden. Mensen starten bij ons door middel van dagbesteding in Twente en hebben uiteindelijk ook de mogelijkheid ook een vervolgtraject te volgen richting betaald werk. Dit zonder dat je per se weer naar een nieuwe plek moet om dit te kunnen doen. Wel is dit per persoon verschillend en wordt er samen met het UWV gekeken of een re-integratietraject ook het juiste middel is. Visie Groep is gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling en kan jou uiteindelijk verder helpen richting een betaalde baan. Doordat onze re-integratiecoaches dagelijks op de werkvloer aanwezig zijn, zal je ontwikkeling niet onopgemerkt blijven en zullen wij samen met jou kijken wanneer wij kansen zien om door te stromen richting een volgend traject vanuit de dagbesteding in Twente. 

Ben je klaar voor de volgende stap en ga je het re-integratieproces in, dan zit je gelijk op de juiste plek bij ons. Op die manier kunnen we invulling geven aan je re-integratie binnen de al bekende omgeving, met dezelfde vertrouwde gezichten.

Door op deze wijze invulling te geven aan dagbesteding in Twente heb jij de kans om een zinvolle invulling aan je tijd te geven, belangrijke nieuwe vaardigheden op te doen en nieuwe leuke contacten te maken.

Vrijblijvende kennismaking 

Heb je interesse in één van onze projecten? Dan kan je contact met ons opnemen door te bellen, ons contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen. Wij zullen dan met jou een afspraak plannen om te kijken welke mogelijkheden jij hebt om deel te nemen aan de activiteiten die wij aanbieden op het gebied van de ICT of binnen de Sportclub Enschede. Daarnaast gebruiken we dit gesprek om kennis te maken en elkaar beter te leren kennen en om te kijken of onze dagbesteding in Twente jou dat kan bieden waar je naar op zoek bent.

Zijn er mogelijkheden om een dagbesteding te volgen bij ons in Enschede, dan kan je in eerste instantie een aantal dagen meelopen om te kijken of dit ook echt de juiste plek voor je is. Wanneer je de eerste dagen als positief hebt ervaren zullen wij samen met jou doelen gaan stellen om te kijken waar je uiteindelijk graag naar toe zou willen. Een doel kan zijn het opbouwen van arbeidsritme, het verbeteren van sociale vaardigheden of het überhaupt wat gaan doen overdag. Het belangrijkste om te weten is dat je dit op je eigen tempo kunt doen. Wij zullen jou ondersteunen om uiteindelijk je doelstelling te behalen.

We hopen je zo voldoende informatie te hebben gegeven. Heb je nog vragen, stel deze dan gerust. Je bent van harte welkom binnen onze dagbesteding en we willen graag kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Dagbesteding Twente

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Vrijblijvende intake
  • Geen wachtlijsten

Bel mij terug

Neem contact op

Duncan verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.