Bel mij terug

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende dagbesteding? Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie, gericht op diverse ICT activiteiten. Op onze leerwerklocatie kunnen activiteiten worden gevolgd in diverse richtingen en op elk niveau.  

Wat is dagbesteding?

Het doel van dagbesteding is om meer regelmaat en structuur aan te brengen in het dagelijkse leven en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Je kunt met behulp van je persoonlijk begeleider werken aan je sociale en werknemersvaardigheden. 

Ook kan het voorkomen van een isolement een goede reden zijn om op zoek te gaan naar een passende dagbesteding. Je kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en je sociale kring vergroten.

Wil je in de toekomst de stap naar werk maken? Dan is dagbesteding een mooie opstap in deze richting om uiteindelijk richting Visie Groep Werk door te stromen naar een reguliere baan.

Werkwijze dagbesteding

Als jij je aanmeldt bij Visie Groep Zorg om deel te nemen aan onze dagbesteding, starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en in kaart brengen wat wij voor jou zouden kunnen betekenen. Ook kijken we aan welke doelen je zou willen werken en welke activiteiten het beste aansluiten. 

Binnen de dagbesteding wordt er gesproken over dagdelen. Je kunt bijvoorbeeld een ochtend of een middag komen, afhankelijk wat voor jou op dit moment haalbaar is. 

Indicatie dagbesteding

Heb je nog geen indicatie voor dagbesteding? Dan kun je contact zoeken met het WMO zorgloket van de gemeente, waarin je woonachtig bent. Wil je graag samen bellen met het WMO zorgloket, helpen wij je hier natuurlijk graag bij. Via het WMO zorgloket vanuit de gemeente zal er een afspraak worden gemaakt met een wijkcoach voor een keukentafelgesprek.

Heb je al een dagbestedingsindicatie maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de dagbestedingsindicatie in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg. 

Keukentafelgesprek dagbesteding

Wanneer je contact hebt opgenomen met het WMO zorgloket, komt de gemeente vaak bij jou thuis of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de hulpvraag. 

Als de gemeente een dagbestedingsindicatie afgeeft, ontvang je thuis een ondersteuningsplan, waarin de doelen beschreven staan. 

Als de goedkeuring is binnen gekomen, kun je bij ons starten.  

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente? Dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Via onderstaande link kun je de gegevens vinden van alle gemeenten in Twente. 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Hulp nodig bij het aanvragen van dagbesteding?
Collega Olaf zit met een deelnemer aan tafel en geeft advies en keek vriendelijk
Wij kunnen je stapsgewijs verder helpen bij het aanvragen van dagbesteding.

Netwerkbeheer

Vriendelijke foto van collega Duncan
Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

3D Design

Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd.

Design & Fotografie

Op onze design & fotografie afdeling leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om tot een mooi design te komen en hoe je kwalitatieve foto's maakt en bewerkt.

Programmeren

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS. Wij beschikken over een groot aanbod in e-learning. Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen.

Online Marketing

Ga aan de slag met Google Search en Google Shopping. Ontdek hoe je een website of webshop succesvol in de markt kunt zetten. Er kan op elk niveau aan deze activiteit worden deelgenomen!

Websites & Webshops

Altijd al willen weten hoe je een eigen website of webshop kunt bouwen? Bouw je eigen website of webshop in Wordpress  & Woocommerce.

Meer informatie over onze activiteiten 

Via onderstaande link vindt je meer informatie over de activiteiten. 

Ervaring vanuit een cliént met Visie Groep 

Interview ambulante begeleiding

Wat is jouw ervaring met Visie Groep?

Visie Groep biedt mij ruimte om mijn arbeidsritme op mijn eigen tempo op te bouwen. Visie Groep helpt mij om dit stapsgewijs te doen. Hiervoor maken ze een plan van aanpak. Daarnaast moet ik leren om mijn grenzen aan te geven wanneer het even niet gaat. Er is gelukkig altijd iemand waar ik op terug kan vallen en even een praatje mee kan maken. Dit is bij mij met name wanneer de druk te hoog op loopt.

En waarom dan precies in de dagbesteding van Visie Groep?

Ik heb een tijdje terug een burn-out gehad. Nu ben ik vanuit de dagbesteding bezig mijn belastbaarheid te vergroten. Daar heb ik nog wel wat hulp bij nodig. Met name om dingen los te kunnen laten en mijn grenzen aan te geven. Door langzaam het aantal uren per week op te bouwen kan ik op mijn eigen tempo hieraan. Binnen de dagbesteding krijg ik de ruimte om dit te doen. 

Wat doe je precies bij de dagbesteding?

Verschillende dingen. Ik ben voornamelijk bezig met design. Daarnaast vindt ik het leuk om tekstjes over verschillende dingen te schrijven en om met taal bezig te zijn. 

Nu ga je weg bij Visie Groep, wat ga je verder doen?

Ik ben nog een beetje aan het zoeken, maar ik vind het in ieder geval leuk om met verschillende soorten teksten bezig te zijn. Daar wil ik zeker wel meer meer mee gaan doen. 

Vervoer dagbesteding Twente 

Onze dagbesteding is vanuit heel Twente goed bereikbaar. Er zijn in Twente veel bussen die leiden naar Enschede Centraal. Visie Groep is nabij Enschede Centraal gelegen. Daarnaast kun je in Twente de trein nemen of bij ons komen met een taxibedrijf uit Twente. 

Vanuit Enschede kun je de bus nemen naar Hengelo en stap je uit ter hoogte van Eetcafé de Fusting. Vanuit Hengelo neem je bus naar Enschede en stap je op het eerder genoemde punt uit. 

Heb je andere vragen over het vervoer in Twente? Neem dan gerust contact met ons op. 

Dagbesteding Twente

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde zorgaanbieder
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Dagbesteding in Twente

   Ben jij op zoek naar een dagbesteding in Twente waar je echt tot je recht komt? Dit omdat je werkgerelateerde opdrachten krijgt die je op jouw eigen tempo mag afronden? Ben jij op zoek naar dagbesteding in Twente waarbij er van jou verwacht wordt dat je wat in je mars hebt? Denk dan eens aan Visie Groep. Visie Groep biedt dagbesteding aan binnen de ICT. Dit op een mooie rustige plek in Twente. Wij staan voor maatwerk en onze laagdrempelige aanpak blijkt in de praktijk voor veel mensen te werken.

   Dagbesteding die jou uitdaagt

   Bij Visie Groep, actief in Twente, kan je jouw dagen gaan invullen met taken die binnen de ICT of administratie liggen. Om jou goed tot je recht te laten komen bieden wij jou passende activiteiten aan in binnen jouw interesses. Zo zullen wij te allen tijden kijken wat er bij jou past en waar jij goed in bent. Ben jij creatief en zou je graag met Photoshop willen leren werken, dan gaan wij samen met jou onderzoeken welke activiteiten jij hierin het beste kunt volgen. Bouw je liever websites of webshops en heb je hierin nog geen kennis? Dan kan je dit ook bij ons leren. Op deze manier kan jij je vaardigheden binnen jouw interessegebied uitbouwen en bezig zijn in de richting die past bij jou als persoon.

   Van dagbesteding tot re-integratie in Twente

   Ons doel binnen de dagbesteding in Twente is om iemand een plek te geven waar hij of zij zich kan ontwikkelen totdat hij of zij klaar is om een re-integratietraject te gaan volgen. Het belangrijkste binnen de dagbesteding in Twente is dat je onderdeel bent van een regulier arbeidsproces, alleen dan zonder te veel druk of te hoge verwachtingen. Daarnaast leer je om in teamverband te werken en verbeter je je je sociale vaardigheden.

   Heb jij affiniteit met de ICT en woon je in Twente? Dan ben je bij Visie Groep aan het juiste adres. . Er is dagelijks een coach aanwezig die de activiteiten aanstuurt en samen met jou kan kijken naar wat jij het liefste doet en wat bij jou past. Benieuwd naar de mogelijkheden de mogelijkheden die wij jouw kunnen bieden in Twente?

   Dagbesteding in Twente

   In Twente zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om dagbesteding. Wel is het voor jou belangrijk dat je op een plek terecht komt die aansluit op jouw interesses en waar wordt gekeken naar waar jij goed in bent. Ben je nog niet klaar voor re-integratie of de stap naar werk, dan is dagbesteding in de regio Twente een geschikte optie. Wel is het van belang dat je hiervoor een indicatie krijgt vanuit de gemeente waarin jij woonachtig bent. Heb je al een indicatie? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel dagen je dagbesteding kunt volgen. Dit staat in de brief die je al eerder vanuit de gemeente hebt gekregen. Mocht je deze brief niet meer hebben, dan kunnen wij dit samen met jou achterhalen door contact op te nemen met je gemeente. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen we deze gezamenlijk aanvragen bij de gemeente.

   Meer dan alleen dagbesteding

   Gevestigd in Enschede geven wij vrijwel iedereen die zich herkent in het bovenstaande de kans om in de regio Twente de juiste vorm van dagbesteding te volgen.

   Visie Groep is een zorgorganisatie die zich onderscheidt door ook de vervolgstap richting re-integratie aan te bieden. Mensen starten bij ons door middel van dagbesteding in Twente en hebben uiteindelijk ook de mogelijkheid ook een vervolgtraject te volgen richting betaald werk. Dit zonder dat je per se weer naar een nieuwe plek moet om dit te kunnen doen. Wel is dit per persoon verschillend en wordt er samen met het UWV gekeken of een re-integratietraject ook het juiste middel is. Visie Groep is gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling en kan jou uiteindelijk verder helpen richting een betaalde baan. Doordat onze re-integratiecoaches dagelijks op de werkvloer aanwezig zijn, zal je ontwikkeling niet onopgemerkt blijven en zullen wij samen met jou kijken wanneer wij kansen zien om door te stromen richting een volgend traject vanuit de dagbesteding in Twente.

   Ben je klaar voor de volgende stap en ga je het re-integratieproces in, dan zit je gelijk op de juiste plek bij ons. Op die manier kunnen we invulling geven aan je re-integratie binnen de al bekende omgeving, met dezelfde vertrouwde gezichten.

   Door op deze wijze invulling te geven aan dagbesteding in Twente heb jij de kans om een zinvolle invulling aan je tijd te geven, belangrijke nieuwe vaardigheden op te doen en nieuwe leuke contacten te maken.

   Vrijblijvende kennismaking

   Heb je interesse? Dan kan je contact met ons opnemen door te bellen, ons contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen. Wij zullen dan met jou een afspraak plannen om te kijken welke mogelijkheden jij hebt om deel te nemen aan de activiteiten die wij aanbieden op het gebied van de ICT. Daarnaast gebruiken we dit gesprek om kennis te maken en elkaar beter te leren kennen en om te kijken of onze dagbesteding in Twente jou dat kan bieden waar je naar op zoek bent.

   Zijn er mogelijkheden om een dagbesteding te volgen bij ons in Twente, dan kan je in eerste instantie een aantal dagen meelopen om te kijken of dit ook echt de juiste plek voor je is. Wanneer je de eerste dagen als positief hebt ervaren zullen wij samen met jou doelen gaan stellen om te kijken waar je uiteindelijk graag naar toe zou willen. Een doel kan zijn het opbouwen van arbeidsritme, het verbeteren van sociale vaardigheden of het überhaupt wat gaan doen overdag. Het belangrijkste om te weten is dat je dit op je eigen tempo kunt doen. Wij zullen jou ondersteunen om uiteindelijk je doelstelling te behalen.

   Bereikbaarheid van onze dagbesteding in Twente

   Onze dagbesteding is vanuit heel Twente goed te bereiken. Waar je ook woon in Twente, is de makkelijkste weg om eerst naar station Enschede te reizen. Dit kan met de bus of met de trein. Heb je een indicatie voor taxivervoer in Twente? Afhankelijk waar je woont in Twente, zul je vaak via de snelwegen in Twente het snelst bij ons kunnen komen.

   We hopen je zo voldoende informatie te hebben gegeven over de mogelijkheden van dagbesteding in Twente. Heb je nog vragen, stel deze dan gerust. Je bent van harte welkom binnen onze dagbesteding en we willen graag kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.