Bel mij terug

Jobcoach

 

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geëvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Jobcoach Almelo

 

Zoek jij een jobcoach in Almelo om jou te ondersteunen bij je werk? Bij Visie Groep kunnen we jou hulp bieden bij het werken naar zelfstandigheid in je baan. Deze vorm van ondersteuning is bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA of WGA uitkering, en tegen bepaalde zaken aanlopen op de werkvloer. Heb je een bijstandsuitkering van de gemeente Almelo dan kan de jobcoach als je onder het doelgroepregister valt soms ook helpen.

 

Hoe begin je een traject met een jobcoach

 

Eerst zal goed in kaart gebracht moeten worden waar je precies moeite mee hebt op het werk. Door aan te geven waarom jij graag begeleiding wil kunnen we de aanvraag voor jobcoaching bij het UWV of de gemeente gaan indienen. Vaak zal jouw contactpersoon dan een gesprek inplannen om goed in kaart te brengen waar de pijnpunten liggen in het dagelijks werk. Dan kun jij ook aangeven waar jij moeite mee hebt, en hoe je de ondersteuning voor je ziet.

In overleg met het UWV of de gemeente Almelo kan de jobcoach dan een ondersteuningsplan gaan opstellen. Dan kunnen we gaan inplannen op welke momenten in de week we bij jou op de werkplek komen. De hoeveelheid uren die je aan ondersteuning krijgt zal worden vastgesteld onder andere op basis van de uren die je werkt. Maximaal is dit in het eerste jaar 10% en is het de bedoeling dat dit afgebouwd gaat worden tijdens het traject. De hoeveelheid uren is ook afhankelijk van wat precies jouw zorgvraag inhoudt. Daar krijg je uiteindelijk van het UWV of de gemeente bericht over. Tijdens gesprekken met jou kun je dan werken aan zaken waar je nog moeite mee hebt. Ook de werkgever zal gesprekken hebben zodat deze beter kan begrijpen waar jij tegen aanloopt. Als de werkgever daar iets in kan betekenen worden hem daar handvatten voor geboden. Uiteindelijk doel is dat jij helemaal zelfstandig kunt werken.

 

Ondersteuning die bij jou past

 

De ondersteuning van een jobcoach is gericht op zelfstandig werken. Met een zorgplan op maat gaan we daarnaar toe. De periode waarover je begeleid werkt is in principe zolang je contract bij de werkgever loopt. Wel gaat het om maximaal 3 jaar, en kijkt het UWV elk half jaar of de ondersteuning nog nodig is. Zodra jij zelfstandig in staat bent te werken zal het jobcoachingstraject dan ook aflopen.

Wil jij nog meer weten wat een jobcoach in Almelo voor jou kan doen? Je kunt altijd het contactformulier invullen of ons bellen. Ons team kan je dan meer vertellen over hoe wij zaken aanpakken en wat we voor je kunnen betekenen.

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek

Neem contact op

Team

Bastiaan Vromans

Developer

Tamar Zuiver

Persoonlijk ondersteuner

Marthijn

Developer

Rob Nordkamp

Developer

Barry Hulshof

Werkbegeleider 3D

Hans de Ruiter

Specialist re-integratie

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Richard Kruize

Werkbegeleider programmeren

Pascale Kappers

Administratief medewerker

Olaf Jansen

Werkbegeleider design

Nicole Velthuizen

Algemeen directeur

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Mark Boonk

Werkbegeleider programmeren

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Joost Kolkman

Werkbegeleider fotografie

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner
Jobcoach

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner

Heleen Berkhof

Persoonlijk ondersteuner

Gerry Lubbers

Administratief medewerker

Duncan Castellvi

Werkbegeleider security & netwerkbeheer

Annique Kajim

Persoonlijk ondersteuner & Jobcoach

Nick Janssen

Algemeen directeur