Bel mij terug

Jobcoach

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geëvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Laagdrempelig
 • Oplossingsgericht
 • Denken in mogelijkheden
 • Maatwerk

Terugbelverzoek
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Jobcoach Borne

   Zelfstandig werken in Borne met een jobcoach is bedoeld voor mensen die tegen problemen aanlopen op de werkvloer. Het gaat dan vooral om mensen met een Wajong, WGA of WIA uitkering. In sommige gevallen kan het ook voor mensen met een bijstandsuitkering van toepassing zijn wanneer ze vallen onder de doelgroep. Een jobcoach gaat dus met jou in Borne aan de slag voor een zelfstandige baan samen met jou en je werkgever.

   Een aanvraag voor deze begeleiding gaat dus in samenspraak met het UWV. Daar gaan ze jouw aanvraag beoordelen en uiteindelijk besluiten of deze ondersteuning voor jou de juiste is.

   Beginnen van jobcoaching in Borne

   Allereerst zal er telefonisch gesproken worden met jouw contactpersoon om de zorgvraag voor te leggen. Daarna volgt er een gesprek bij het UWV waar jij kunt aangeven waar je precies hulp bij nodig hebt op je werk. Met die informatie kan de coach samen met jou en het UWV een ondersteuningsplan gaan opstellen.

   De gesprekken zullen vervolgens bij jouw werkplek plaatsvinden in overleg met de werkgevers en jijzelf. Hoe vaak de begeleiding zal zijn hangt af van het UWV. Het aantal uren in de week hangt onder andere af van hoeveel je werkt. Ook is het de bedoeling dat dit aantal uren langzaam afgebouwd gaat worden. Na maximaal drie jaar is het dan ook de bedoeling dat je geheel zelfstandig aan de slag bent op je werk. Ook kijkt het UWV elk half jaar of de ondersteuning nog nodig is.

   Door tijdens de gesprekken te kijken waar nog moeilijkheden of aandachtspunten liggen kun je zo vooruit werken. Ook de werkgever kan bij de jobcoach terecht met vragen over wat hij voor jou kan doen. Zo wordt het traject samen opgepakt en kun je werken aan een goed werkende samenwerking.

   Uitgangspunten van de jobcoach in Borne

   Het zorgplan vormt de basis van de begeleiding. Door daar regelmatig naar te kijken zorgen we dat dit up-to-date is en nog bij jou past. De zorgvraag hangt natuurlijk helemaal van jouw persoonlijke situatie af. Daarbij is het doel dat jij uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk aan de slag bent, en dat jouw werkgever weet wat hij kan doen om jou daarin te ondersteunen.

   Natuurlijk moet een werkbegeleider goed bij jou passen. Als er geen klik is wordt het lastig werken. Daarom hebben we bij Visie Groep ook verschillende mensen die graag met je meedenken.

   Laat het ons dus weten als je overweegt jobcoaching in Borne aan te vragen. We kunnen altijd meer vertellen over wat wij te bieden hebben. Vul dus het contactformulier in, of neem telefonisch contact met ons op.