Bel mij terug

Jobcoach

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geƫvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek
Neem contact op

Team

Lieke

Ambulant Ondersteuner

Simone

Ambulant ondersteuner

Jenneke

Ambulant Ondersteuner

Francis

Ambulant Ondersteuner

Mark

Persoonlijk Ondersteuner

Bastiaan

Front-end
Developer

Marthijn

Front-end
Developer

Rob

Front-End
Developer

Barry

Werkbegeleider
3D Design

Hans

Re-integratie
Specialist

Tamara

Ambulant Ondersteuner

Ryanne

Ambulant Ondersteuner

Richard

Werkbegeleider
Marketing

Pascale

Administratief
Medewerker

Olaf

Werkbegeleider
Design & Fotografie

Nicole

Eigenaar &
Jobcoach

Miriam

Ambulant Ondersteuner

Vacature

Werkbegeleider
Programmeren

Kees

Ambulant Ondersteuner

Jessica

Ambulant
Ondersteuner

Jeroen

Ambulant
Ondersteuner

Janine

Ambulant Ondersteuner

Heleen

Re-integratie
Ondersteuner

Annique

Jobcoach &
Kwaliteit Coƶrdinator

Nick

Eigenaar &
Jobcoach

Jobcoach Enschede

Visie Groep is een erkende aanbieder van Jobcoaching in Enschede. Een jobcoach kan jou in Enschede helpen wanneer je ondersteuning nodig hebt om naar zelfstandig werken toe te gaan. Dat gebeurt in overleg met het UWV, die de aanvraag beoordeelt en toekent. De jobcoach is bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, of WGA uitkering. Wanneer je een bijstandsuitkering hebt, maar je valt onder het doelgroepenregister zullen we contact opnemen met de gemeente. In sommige situaties kun je ook dan gebruik maken van de ondersteuning van een jobcoach.

Hoe ziet jobcoaching eruit?

Een jobcoach ondersteunt jou bij je op je werkplek, hoe dat er precies uit ziet hangt natuurlijk af van je zorgvraag. Het doel van die ondersteuning is dat je op termijn helemaal zelfstandig kunt werken. Door met een zorgplan te werken gaan we de precieze vorm van de ondersteuning bepalen. Eerst wordt er daarover contact met het UWV of de gemeente Enschede gelegd over jobcoaching. Daarna vind meestal een gesprek plaats waarin jij kunt aangeven waar je precies tegen aanloopt, en op basis van alle informatie kan een plan gemaakt worden. De hoeveelheid uren begeleiding die je kunt krijgen hangt af van de hoeveelheid uren in je arbeidscontract. Dan gaat het meestal om maximaal 10% van die uren, wat na verloop van tijd afgebouwd zal worden. Natuurlijk kan het ook minder zijn, afhankelijk van de exacte hulpvraag. Dit zal dus per geval verschillen, en dat krijg je dan te horen van het UWV of de gemeente. Normaal gesproken krijg je de beslissing van het UWV binnen 8 weken nadat ze alle relevante stukken hebben. Als het toch langer duurt dan laten ze dat ook weten.

De Jobcoach komt dus bij jou op de werkvloer om met gesprekken te kijken hoe het gaat en waar je nog tegen aanloopt. Ook kan de werkgever handvatten krijgen zodat hij of zij weet hoe het beste met jou om te gaan en jou te ondersteunen. Deze begeleiding duurt in principe zolang als het contract duurt, en maximaal 3 jaar. Wanneer het contract afloopt zal er dus wel een nieuwe aanvraag gedaan moeten worden bij UWV of gemeente.

Doel van de jobcoach

Het doel is om binnen 3 jaar volledig zelfstandig te werken. Bij hoge uitzondering kan dit verlengd worden, maar dat gebeurt niet vaak. Ook zal ieder half jaar gekeken worden door UWV of de gemeente Enschede of de jobcoach nog nodig is.

Wil je weten wat onze jobcoaching in Enschede voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met Visie Groep, en we vertellen je graag over de mogelijkheden. Je kunt altijd bellen of het contactformulier invullen.