Bel mij terug

Jobcoach

 

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geëvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Jobcoach nodig?

Jobcoach Hengelo

 

Visie Groep werkt met een team van jobcoaches onder andere in Hengelo. Deze vorm van begeleiding is erop gericht om jou te ondersteunen op je werk. Door samen met jou en de werkgever in gesprek te gaan en aandachtspunten op te pakken. Een traject met een jobcoach word altijd met het UWV geregeld, en daar wordt jouw aanvraag dan ook behandeld. Het is vooral gericht op mensen met een Wajong, WIA, of WGA uitkering. Heb je een bijstandsuitkering en sta je in het doelgroepregister? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk gebruik te maken van jobcoaching in Hengelo. Dat zullen we dan met de gemeente overleggen

 

Hoe gaat een jobcoach aan het werk?

 

Allereerst moet er dus gekeken worden of je onder het UWV valt of onder de gemeente om te kijken waar we de aanvraag moeten neerleggen. Dan kunnen we contact opnemen met jouw contactpersoon om de hulpvraag voor te leggen. Daarna volgt vrijwel altijd een gesprek om jouw hulpvraag goed in kaart te brengen. Op dat moment kun jij dus aangeven waar je tegen aanloopt, en waar je dus graag ondersteuning bij kunt gebruiken.

Vervolgens kan aan de hand van dat gesprek, en eventuele aanvullende informatie een ondersteuningsplan gaan maken. Dat moet dan door het UWV of de gemeente Hengelo goedgekeurd worden waarna je jobcoach aan de slag kan. Door bij jouw werkgever op locatie gesprekken met jou en je werkgever te voeren. Zo kunnen aandachtspunten besproken worden, en kan zowel jij als de werkgever ondersteund worden. Door aan te kaarten waar je nog moeite mee hebt kun je daaraan werken. De werkgever kan leren hoe hij het beste met jou kan omgaan, zodat je uiteindelijk geheel zelfstandig kunt gaan werken.

De begeleiding van een jobcoach in Hengelo duurt maximaal drie jaar. Daarbij is het aantal uren dat je aan ondersteuning kunt krijgen afhankelijk van de uren die je werkt. Het UWV of de gemeente Hengelo bepaalt hoeveel de jobcoach per week bij je langs gaat komen. Ook bekijkt het UWV ieder half jaar of de ondersteuning nog nodig is. Wanneer je contract afloopt moet er ook een nieuwe aanvraag voor de begeleiding gedaan worden.

 

Doel van de jobcoaching

 

Einddoel is dus geheel zelfstandig kunnen werken op een normale werkplek. Zowel jij als je werkgever krijgen tijdens de begeleiding meer inzicht en handvatten om om te gaan met waar jij moeite mee hebt.

Wil je weten wat de jobcoaches van Visie Groep voor jou kunnen betekenen? Je kunt altijd bellen voor meer informatie of het contactformulier invullen.

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek

Neem contact op

Team

Bastiaan Vromans

Developer

Tamar Zuiver

Persoonlijk ondersteuner

Marthijn

Developer

Rob Nordkamp

Developer

Barry Hulshof

Werkbegeleider 3D

Hans de Ruiter

Specialist re-integratie

Willem Aalders

Ambulant ondersteuner

Tamara Nijhuis

Ambulant ondersteuner

Ryanne van Rossum

Ambulant ondersteuner

Richard Kruize

Werkbegeleider programmeren

Pascale Kappers

Administratief medewerker

Olaf Jansen

Werkbegeleider design

Nicole Velthuizen

Algemeen directeur

Miriam Kerver

Ambulant ondersteuner

Mark Boonk

Werkbegeleider programmeren

Kees Mulder

Ambulant ondersteuner

Joost Kolkman

Werkbegeleider fotografie

Jessica Veldhoen

Ambulant ondersteuner
Jobcoach

Jeroen Schwarte

Ambulant ondersteuner

Janine Eenkhoorn

Ambulant ondersteuner

Heleen Berkhof

Persoonlijk ondersteuner

Gerry Lubbers

Administratief medewerker

Duncan Castellvi

Werkbegeleider security & netwerkbeheer

Annique Kajim

Persoonlijk ondersteuner & Jobcoach

Nick Janssen

Algemeen directeur