Bel mij terug

Jobcoach

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geëvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Jobcoach nodig?

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Laagdrempelig
 • Oplossingsgericht
 • Denken in mogelijkheden
 • Maatwerk

Terugbelverzoek
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Jobcoach Hengelo

   Visie Groep werkt met een team van jobcoaches onder andere in Hengelo. Deze vorm van begeleiding is erop gericht om jou te ondersteunen op je werk. Door samen met jou en de werkgever in gesprek te gaan en aandachtspunten op te pakken. Een traject met een jobcoach word altijd met het UWV geregeld, en daar wordt jouw aanvraag dan ook behandeld. Het is vooral gericht op mensen met een Wajong, WIA, of WGA uitkering. Heb je een bijstandsuitkering en sta je in het doelgroepregister? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk gebruik te maken van jobcoaching in Hengelo. Dat zullen we dan met de gemeente overleggen

   Hoe gaat een jobcoach aan het werk?

   Allereerst moet er dus gekeken worden of je onder het UWV valt of onder de gemeente om te kijken waar we de aanvraag moeten neerleggen. Dan kunnen we contact opnemen met jouw contactpersoon om de hulpvraag voor te leggen. Daarna volgt vrijwel altijd een gesprek om jouw hulpvraag goed in kaart te brengen. Op dat moment kun jij dus aangeven waar je tegen aanloopt, en waar je dus graag ondersteuning bij kunt gebruiken.

   Vervolgens kan aan de hand van dat gesprek, en eventuele aanvullende informatie een ondersteuningsplan gaan maken. Dat moet dan door het UWV of de gemeente Hengelo goedgekeurd worden waarna je jobcoach aan de slag kan. Door bij jouw werkgever op locatie gesprekken met jou en je werkgever te voeren. Zo kunnen aandachtspunten besproken worden, en kan zowel jij als de werkgever ondersteund worden. Door aan te kaarten waar je nog moeite mee hebt kun je daaraan werken. De werkgever kan leren hoe hij het beste met jou kan omgaan, zodat je uiteindelijk geheel zelfstandig kunt gaan werken.

   De begeleiding van een jobcoach in Hengelo duurt maximaal drie jaar. Daarbij is het aantal uren dat je aan ondersteuning kunt krijgen afhankelijk van de uren die je werkt. Het UWV of de gemeente Hengelo bepaalt hoeveel de jobcoach per week bij je langs gaat komen. Ook bekijkt het UWV ieder half jaar of de ondersteuning nog nodig is. Wanneer je contract afloopt moet er ook een nieuwe aanvraag voor de begeleiding gedaan worden.

   Doel van de jobcoaching

   Einddoel is dus geheel zelfstandig kunnen werken op een normale werkplek. Zowel jij als je werkgever krijgen tijdens de begeleiding meer inzicht en handvatten om om te gaan met waar jij moeite mee hebt.

   Wil je weten wat de jobcoaches van Visie Groep voor jou kunnen betekenen? Je kunt altijd bellen voor meer informatie of het contactformulier invullen.