Bel mij terug

Jobcoach

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kan je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Visie Groep beschikt over een team van gemotiveerde jobcoaches die jou kunnen ondersteunen bij het behouden (of vinden) van een baan.

Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Visie groep verkent, vergroot en versterkt de mogelijkheden van het individu.

Hoe kom ik in aanmerking voor een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft of is opgenomen in het doelgroepregister. Het UWV of de gemeente waarin je woonachtig bent beslist uiteindelijk of je een jobcoach toegekend krijgt. Een jobcoach is er op  gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren.

Plan van aanpak

Bij aanvang van een jobcoachtraject worden jouw hulpvragen in kaart gebracht. Op basis van de hulpvragen, stellen wij een plan van aanpak op. Wanneer de hulpvragen in kaart gebracht zijn, brengen we gezamenlijk in kaart hoeveel uren jobcoachbegeleiding noodzakelijk zijn. De hoeveelheid uren, verschilt per persoon. 

Na een periode van ongeveer 6 maanden, wordt er opnieuw bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en of de begeleiding afgebouwd kan worden. 

In de periode van jobcoaching wordt er regelmatig geëvalueerd met jou als werknemer en met de werkgever. te aller tijde kun je terug vallen op je jobcoach wanneer je vragen hebt of vastloopt in je werk. Ten allertijde.

Het uiteindelijke doel van een jobcoach is dat de werkgever getraind wordt rekening te houden met jouw beperkingen  en uiteindelijk de jobcoachbegeleiding niet meer nodig is. 

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach. Binnen Visie Groep kun je kiezen uit verschillende jobcoaches.  

   

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat iemand met een arbeidsbeperking mee kan draaien in een bedrijf. De jobcoach zorgt er samen met jou en de werkgever voor, dat jij op een prettige manier kunt werken en er rekening gehouden wordt met je beperkingen. 

 

Informatieve media & voorlichting

 

Hoe kan een jobcoach je ondersteunen?

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Laagdrempelig
 • Oplossingsgericht
 • Denken in mogelijkheden
 • Maatwerk

Terugbelverzoek
  Neem contact op

   Team

   test

   test

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Jobcoach Oldenzaal

   Een jobcoach kan jou in Oldenzaal helpen wanneer je moeite hebt om zelfstandig te werken. Door samen met jou en je werkgever aan de slag te gaan kijken we naar manieren die voor jou werken om je zelfstandigheid te vergroten. Een jobcoach is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die tot de doelgroep behoren. Wekelijks zullen er dan gesprekken plaatsvinden om jou en de werkgever te ondersteunen. Hoeveel tijd er precies vrijgemaakt kan worden voor de begeleiding op de werkplek hangt af van het UWV, of in sommige gevallen de gemeente. Dat zal maximaal 10% zijn van de uren die je werkt, maar dit kan ook minder zijn. De bedoeling is dat de ondersteuning langzaam afgebouwd zal worden zodat jij uiteindelijk helemaal zelfstandig aan het werk bent.

   Aanvragen jobcoaching in Oldenzaal

   Jobcoaching is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, of WGA uitkering. Maar soms kan het ook van toepassing zijn voor iemand in de bijstand met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Afhankelijk van of je onder het UWV of de gemeente Oldenzaal valt kan je de jobcoach daar aanvragen. In de meeste gevallen zal het gaan om het UWV. Door contact op te nemen met jouw contactpersoon kunnen we de hulpvraag voorleggen, en zal er een gesprek volgen. Daar kun je dan aangeven waar de moeilijkheden liggen, en hoe je de begeleiding voor je ziet.

   Wanneer het UWV dan alle stukken binnen heeft die ze nodig hebben duurt het normaal gesproken ongeveer 8 weken tot je een reactie hebt. Soms kan het langer duren, maar dan krijg je dat ook te horen. De jobcoach gaat dan met jou en je werkgever met het zorgplan aan de slag. Dat zorgplan wordt opgesteld samen met jou, de jobcoach en het UWV. Dan is het tijd om gesprekken te gaan inplannen op je werkplek in overleg met jou en je werkgever.

   Hoe gaat het begeleiden in zijn werk?

   De begeleiding hangt altijd af van jouw zorgvraag, en het zorgplan is het uitgangspunt. Door met gesprekken te kijken waar je nog moeite mee hebt en wat je nodig hebt wordt de voortgang in de gaten gehouden. Daarbij worden handvatten geboden waar mogelijk, en kan de werkgever ook beter begrijpen waar jij behoefte aan hebt. Door zo samen te werken kun je zo zelfstandig mogelijk aan het werk ondanks je beperkingen. De begeleiding duurt maximaal drie jaar. Wel kijkt het UWV om het half jaar of het nog nodig is dat er een ondersteuning is vanuit Visie Groep.

   Heb je nog vragen of wil je graag een gesprek inplannen? Neem dan contact op en we vertellen je meer over wat Visie Groep voor je kan doen.