Nieuws overzicht

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand moeite heeft met het vinden en behouden van een baan. Nederland telt zo’n 300.000 jongeren met zo’n afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

De weg naar een betaalde baan is niet voor iedereen hetzelfde. Voor wie een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, is simpelweg solliciteren en aan het werk gaan soms niet de beste manier. Gelukkig zijn er ook tussenstappen om toch tot een betaalde baan te komen.

Lees meer

Wist jij dat ambulante begeleiding voor heel verschillende doeleinden kan worden ingezet? Het is een heel flexibele manier van zorg die in heel uiteenlopende situaties kan helpen.

Lees meer

Een voorstel voor weer een verandering in de Wajong houdt de gemoederen al langere tijd. De Harmonisatie-wajong moet de regeling voor jonggehandicapten vooral overzichtelijker maken, maar is nu al omstreden.

Lees meer

Je brengt een groot deel van je leven door op je werk, dus het is belangrijk om een baan te vinden die bij je past.

Lees meer

In Nederland wordt er hard gewerkt aan een inclusieve samenleving. Dit betekent dat werkgevers gestimuleerd worden om mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

Iedereen heeft waarschijnlijk de term “banenafspraak” vast wel eens voorbij horen komen, in het nieuws of in de politiek. Maar waar staat de banenafspraak voor, en wat betekent het voor ondernemers en mensen die vallen onder de participatiewet?

Lees meer

Sinds 2015 vallen de taken binnen jeugdhulp en de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Lees meer
Bel mij terug