Bel mij terug

Hulp bij schulden

Als je je rekeningen niet meer kan betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. Je krijgt aanmaningen of er staat een deurwaarder op de stoep. Misschien pieker je over geld.  Schulden kunnen veel stress veroorzaken. Je kan je onzeker, machteloos of eenzaam voelen. Geldproblemen kunnen ook leiden tot ruzies of relatieproblemen. Deze zorgen kunnen het oplossen van je financiële problemen in de weg staan.  Als je financiële problemen jou teveel worden, dan kun je om hulp vragen. Door actie te ondernemen is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Er zijn diverse organisaties of instanties in Nederland die persoonlijke hulp of advies verlenen bij schulden. Je kan eventueel in aanmerking komen voor de gemeentelijke schuldhulpverlening.

De logische eerste stap van een schuldhulpverlener is samen met jou een oplossing zoeken met de schuldeisers: dit wordt ook wel het zogenaamde minnelijk traject* genoemd. Lukt dat niet, dan wordt de rechter gevraagd om een oplossing: het wettelijk traject, namelijk de schuldsanering (de WSNP).

Gaan alle schuldeisers akkoord met het voorstel (minnelijk traject) dan is er de noodzaak dat je 3 jaar lang aan alle voorwaarden van de regeling voldoet. Voldoe je hier aan dan wordt het restant van de schulden kwijtgescholden net als in de schuldsanering(WSNP). Alleen heb je tijdens het minnelijk traject vaak meer vrijheid, aangezien dit niet door de rechtbank is opgelegd. Handig om te weten is dat je in principe na 3 tot 5 jaar van je schulden af bent. Het streven van alle partijen is uiteraard om al je schulden volledig af te lossen.

Lukt dit niet of voldoe je niet aan de voorwaarden van de schuldeisers dan zal er een gerechtelijk traject worden ingezet via de WSNP (schuldsanering). Vanaf de start tot het einde van de WSNP-termijn heb je  verplichtingen, werk je hier niet aan mee dan kan de Rechtbank je WSNP beëindigen voordat het traject is afgerond. Je krijgt dan geen ‘schone lei’. Ook kom je de komende 10 jaar niet meer in aanmerking voor de WSNP. Dit heet een tussentijdse beëindiging van de WSNP. De schuldhulpverlening is er voor elke Nederlander maar kent wel enkele voorwaarden.

Wil jij je schulden oplossen dan dien je eerst financieel overzicht te krijgen. Welke inkomsten en uitgaven heb je? Daarna kan je verder met je schulden. Wij als Visie Groep Zorg & Werk kunnen jou hier bij helpen. Heb je hulp nodig met je administratie, financiën en/of schulden? Dan kan je contact met ons opnemen, via telefoonnummer 053 – 208 4088 of per mail: info@visie-groep.nl

*Het minnelijk traject is een vrijwillige schuldregeling via de Gemeente waarin je woont waarbij de schuldhulpverlener een betalingsvoorstel doet aan alle schuldeisers. Deze regeling is vrijwillig. Het betreft een betalingsvoorstel waarbij alle partijen akkoord moeten gaan (jij dus ook)

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek
    Neem contact op