Bel mij terug

Leren en werken ICT

De ICT-sector is misschien wel de snelst groeiende sector over de gehele wereld, met nog volop ruimte voor verdere groei en ontwikkeling. Waar we enkele tientallen jaren geleden nog onbekend waren met computers en netwerken, zijn ze nu niet weg te denken uit ons leven. Grote en kleine bedrijven, maar ook particulieren vertrouwen op deze systemen en de mensen die werken in de ICT-branche.

Het is dan ook niet gek dat de ICT-sector volop ruimte heeft voor nieuwe werknemers. Voor steeds meer zaken maken mensen gebruik van computers, websites en apps. ICT’ers zijn onmisbaar om deze systemen en functies te ontwikkelen en te onderhouden. Veel ICT’ers hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde richting, bijvoorbeeld het ontwikkelen van apps, bouwen van websites met specifieke software of het beheren en onderhouden van een netwerk. Maar ook helpdeskmedewerkers en programmeurs zijn erg gewild in de ICT-branche. De grote baankans en uitdagende taken zijn voor veel mensen een reden om zich te verdiepen in leren en werken in de ICT. De sector bestaat uit functies op MBO, HBO en WO niveau en er worden doelgerichte cursussen aangeboden voor beginners.

Vanwege dit positieve vooruitzicht is werken in de ICT erg populair geworden. Maar hoe word je nou een goede ICT’er waar men naar op zoek is? En hoe kom je er achter of werken in de ICT ook iets voor jou is? Een mooie manier om dit te ontdekken is leren en werken in de ICT bij Visie Groep. De IT-bedrijven van Visie Groep bieden de mogelijkheid om een BBL-opleiding aan te vullen met voor jou relevante praktijkervaring. Bij Visie Groep kan een BBL-opleiding gecombineerd worden met een re-integratietraject via de gemeente of het UWV. Je loopt dan stage voor minimaal 16 uur per week binnen ons eigen IT-bedrijf en leert hier de fijne kneepjes van het vak. Welke richting je vervolgens op wel in de ICT-branche, mag jij zelf bepalen. Je leert bij ons de basis, waarna je bij ons praktijkervaring kan opdoen voor een opleiding op MBO niveau 2 (ICT medewerker), niveau 3 (ICT beheer) of niveau 4 (netwerkbeheer of applicatie ontwikkelaar). Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Visie Groep!

Visie Groep staat voor:

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek
    Neem contact op