Bel mij terug

De Subsidie Calculator

In Nederland wordt er hard gewerkt aan een inclusieve samenleving. Dit betekent dat werkgevers gestimuleerd worden om mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit nog eens extra te motiveren komen werkgevers in aanmerking voor subsidie(s) bij het aannemen van een werknemer uit een dergelijke doelgroep. Maar er zijn zo veel regelingen en subsidies, hoe worden we daar wijs uit? Hier biedt de subsidiecalculator uitkomst.

Er zijn verschillende subsidies en regelingen in het leven geroepen met als doel om het aantrekkelijker te maken om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Ondanks dat de werkgever in het begin misschien moet investeren in deze werknemer, bijvoorbeeld door aanpassingen op de werkplek of meer inwerktijd, kan dit toch lonen door goede regelingen.

Werkgevers worden hiermee gesteund om deze werknemers alle kansen te geven op de banenmarkt. Het betreft hier een grote doelgroep, namelijk mensen uit de WAO, WIA, Wajong, WAZ, ziektewet of met een WW-uitkering.

Inmiddels zijn er zo veel verschillende regelingen dat dit soms tot onduidelijkheid kan leiden. Deze doolhof van subsidies kan juist demotiverend werken. Om dat tegen te gaan is de subsidiecalculator bedacht.

Als initiatief van het bedrijf Freshtag en de adviseurs van het UWV, de gemeenten en onderwijsinstellingen is deze dienst kosteloos te gebruiken door werkgevers. Het doel van de calculator is om snel en eenvoudig duidelijkheid te krijgen over de hoogte van de subsidie(s) waar iemand voor in aanmerking komt.

Ook is op de website www.subsidiecalculator.nl meer informatie te vinden over regelingen als het gaat om een werknemer uit één van bovengenoemde doelgroepen. Met korte, bondige uitleg scheppen de makers van de website duidelijkheid in de wirwar van regels voor deze werknemers en werkgevers.

Benieuwd wat jij kan betekenen voor een werknemer met een arbeidsbeperking, en waar je als werkgever aanspraak op kan maken? Bereken het op www.subsidiecalculator.nl. Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek is het ook mogelijk om contact op te nemen met VisieGroep over dit onderwerp: www.visie-groep.nl.

Advies nodig?

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Vrijblijvende kennismaking
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden

Bel mij terug
    Neem contact op