Bel mij terug

Welke baan past bij mij?

Je brengt een groot deel van je leven door op je werk, dus het is belangrijk om een baan te vinden die bij je past. Dit betekent niet alleen dat je de werkzaamheden lichamelijk en geestelijk aan kan, maar ook dat het werk je motiveert en voldoening geeft. Daarom is de banenkeuze iets heel persoonlijks, maar toch zijn er handige tools om je op weg te helpen.

Een tevreden werknemer is een goede werknemer, dus ook voor het UWV en voor werkgevers is het van belang dat mensen op hun plek zitten. Daarom zijn er verschillende tests beschikbaar om deze vraag te beantwoorden: welke baan past bij mij? Deze tests richten zich op verschillende belangrijke punten: allereerst speelt je persoonlijkheid een belangrijke rol. Ben jij van nature verzorgend? Of juist meer gericht op techniek? Werk je graag in teamverband of liever alleen? Kun je presteren onder druk, houd je van chaos of juist veel structuur? Het is goed om te weten wat je kwaliteiten zijn, je valkuilen, waar je goed in bent en ook wat niet bij je past. Met zo’n overzicht kan het ineens heel helder worden in welke richting jij moet zoeken voor de baan die bij je past.

Het UWV helpt mensen hiermee via www.werk.nl. Op https://www.werk.nl/werkzoekenden/solliciteren/test/ vind je een lijst van handige online tests die inzicht geven in jouw kwaliteiten en eigenschappen. De persoonlijkheidstest laat zien wie jij als mens bent, de competentietest maakt duidelijk waar je sterke punten liggen. Nog specifieker wordt het met de beroepentest die direct een branche kan linken aan de door jou ingevulde informatie. Werk.nl helpt je ook met de vervolgstappen: welke mogelijkheden zijn er voor jou in de sector die bij je past? Moet je hiervoor nog een opleiding volgen? Een (om)scholing kan in sommige gevallen ook gecombineerd worden met een baan in de sector naar keuze!

Er kan veel komen kijken bij de ogenschijnlijk simpele vraag: welke baan past bij mij? Gelukkig zijn er veel tools om je op weg te helpen. Heb je liever persoonlijke begeleiding bij dit vraagstuk? Bij Visie Groep kunnen we je helpen met het uitzoeken welke baan bij jou past, wat hier voor nodig is en eventueel het opstarten van een leer-werktraject. Ook kunnen we je ondersteunen bij het zoeken van een baan, bijvoorbeeld door je te helpen met je sollicitatie-skills!

Hulp nodig?

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Bij mij terug
    Neem contact op