Bel mij terug

Werkfittraject

Wat is een werkfittraject?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand moeite heeft met het vinden en behouden van een baan. Nederland telt zo’n 300.000 jongeren met zo’n afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dit betekent niet dat zij niet kunnen werken! Door te oefenen en met de juiste begeleiding vinden zij ook de perfecte baan.

Een werkfittraject is altijd toegespitst op de persoon. Het gaat hierbij om de vragen; waar liggen je kwaliteiten? Waar kun je hulp bij gebruiken? Waar zien we kansen? Soms bestaat een deel van het traject uit het vinden van de sector waarin jij het liefst werkt. Tijdens het traject kun je aan de slag op een leerwerklocatie. Hier ervaar je alvast de regelmaat en structuur die horen bij het hebben van een baan en is er de ruimte om je vaardigheden te verbeteren, onder andere je werknemersvaardigheden; ben je in staat om je aan afspraken te houden? Kun je overleggen met collega’s en je leidinggevende? Kom je op tijd en is je inzet voldoende? Dit alles kan geleerd worden. In een werkfittraject krijg je een coach die je helpt om deze vaardigheden eigen te maken.

Ook voor mensen die langdurig werkloos geweest zijn kan een werkfittraject uitkomst bieden. Samen met je coach ga je aan de slag om het juiste ritme weer op te pakken. Het UWV kan een werkfittraject toekennen aan mensen in de Wajong, WIA, ziektewet of de WW.

Meer weten over een werkfittraject bij Visie Groep? Lees hier meer: https://www.visie-groep.nl/werk/re-integratie/re-integratie-uwv/werkfit-traject/

Vrijblijvende intake

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Laagdrempelig
  • Oplossingsgericht
  • Denken in mogelijkheden
  • Maatwerk

Terugbelverzoek
    Neem contact op