Bel mij terug

Re-integratie

Ben je op zoek naar een re-integratiebureau dat jou weer aan het werk kan helpen? Visie Groep  onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid. Onze doelstelling is om vanuit de re-integratie een duurzame baan te realiseren.

Binnen de re-integratie zijn er diverse re-integratietrajecten beschikbaar. Een re-integratietraject kan in samenspraak met het UWV, gemeente of werkgever worden ingezet. Waar je onder valt, is afhankelijk van de soort uitkering die je hebt. Indien gewenst kunnen we samen contact opnemen over de re-integratiemogelijkheden.

Bij Visie Groep plannen wij altijd eerst een gesprek om elkaar beter te leren kennen en meer te vertellen over onze visie binnen de re-integratie en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat is re-integratie?

Door middel van re-integratie kun je weer deel nemen aan het arbeidsproces. Re-integratie kan in je eigen functie of op een andere werkplek. Visie Groep biedt re-integratietrajecten aan om op je eigen tempo naar betaald werk toe te werken. 

Re-integratie UWV 

Heb je een Wajong, WIA / WAO of ziektewet uitkering? Dan val je onder het UWV en kun je contact opnemen om de mogelijkheden omtrent re-integratie te bespreken. 

Re-integratie gemeente

Heb je een bijstanduitkering en val je onder het doelgroepregister / banenafspraak, dan is er ook re-integratie mogelijk. Hiervoor kun je contact opnemen met de gemeente. 

Ook wij kunnen je helpen contact te zoeken met het UWV / de gemeente om mogelijkheden omtrent re-integratie in kaart te brengen. 

Wat kan een re-integratiebureau voor mij betekenen?

Wanneer je een re-integratietraject kunt gaan volgen, kun je zelf op zoek naar een re-integratiebureau. Het re-integratiebureau zal je helpen de baan te zoeken die bij je past en te werken aan persoonlijke doelen. 

Werkwijze re-integratie

Wanneer je voor re-integratie in aanmerking komt, zullen wij in overleg met het UWV of de gemeente een plan van aanpak op gaan stellen. Als dit plan is goedgekeurd kunnen we voor een bepaalde periode werken aan werknemersvaardigheden of direct samen zoeken naar een betaalde baan. 

Re-integratie aanvragen

Re-integratie kun je aanvragen bij de instantie waarvan jij een uitkering ontvangt. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van re-integratie? Neem gerust contact met ons op. 

Re-integratie gemeente

Val je onder de banenafspraak? Dan kunnen wij in overleg met de gemeente waarin je woonachtig bent gebruik maken van een re-integratietraject.

Re-integratie UWV

Heb je een Wajong, WIA, WGA of ziektewetuitkering? Dan val je onder het UWV en kan er een re-integratietraject worden ingezet.

Re-integratie bedrijven

Heb je een arbeidsconflict bij je werkgever of vindt er een reorganisatie plaats? Dan kan er een  outplacement of 2e spoortraject worden ingezet.

Leerwerklocatie ICT

Visie Groep beschikt over een grote leerwerklocatie die gericht is op dagbesteding en re-integratie in de richting van ICT. Op onze leerwerklocatie worden diverse activiteiten aangeboden: Design, programmeren, fotografie, 3D, design & printing en netwerkbeheer/netwerkbeveiliging. 

Ervaring re-integratie Visie Groep Interview met een klant vanuit re-integratie

Rogier, jij zit hier in de re-integratie, kun je daar wat meer over vertellen?

Ik ben bij Visie Groep begonnen in de dagbesteding na een burn-out.  Dit was twee jaar geleden. Ik ben toen begonnen bij de 3D afdeling onder begeleiding van werkbegeleider Barry en later ook met gameontwikkeling bezig gegaan. Na een tijdje ben ik ook hier aan de slag gegaan met programmeren, omdat ik dit voor mijn burn-out ook al deed. Nu zit ik nog een dag in de week hier en twee dagen in de week bij een werkgever op een werkervaringsplek.

Hoe ziet dagbesteding gevolgd door dit re-integratietraject er voor jou eigenlijk uit?

Het is voor mij voornamelijk weer iets ondernemen en het opnieuw opbouwen van uren. Daarbij heb ik wel de tijd gekregen en genomen om met de nieuwe werkwijze om te leren gaan. Dit houdt in dat ik momenteel 2 dagen bij een werkgever zit en één dag op de leerwerklocati van Visie Groep. Mijn uiteindelijke doel is om volledig weer bij een werkgever aan de slag te gaan.  

Waarom heb je er eigenlijk voor gekozen om bij Visie Groep te beginnen?

Ik was eerder onder behandeling bij Mediant, wat eigenlijk niet heel erg goed ging. Vanuit Mediant werd mij toen geadviseerd  om  een passende daginvulling te zoeken die aansluit bij mijn interesses.   

En dat bevalt goed qua invulling van je week?

Ja, ik heb natuurlijk eerder ook soortgelijk werk gedaan voordat ik mijn burn-out kreeg. Dat was voor 40 uur in de week, en nu doe ik het toch wat rustiger aan zodat het vol te houden is. 

Wat heb je nu precies gehad aan de ondersteuning van Visie Groep?

Programmeren is niet iets waar ik veel ondersteuning bij nodig had. De kennis rondom de basis die had ik al. Het ging met name om het opfrissen van kennis.  Voor mij is Visie Groep een plek geweest waar ik kon werken aan mijn urenopbouw en sociale contacten.

Over re-integratie in het algemeen, wil je daar nog iets over kwijt?

Het is belangrijk dat je weet wat je wil en een doel voor ogen hebt. Ik wist natuurlijk al wat ik weer wilde gaan doen. Er zijn ook mensen hier die nog zoekende zijn, maar daar kan Visie Groep je bij helpen. Het heeft even geduurd voor ik weer aan het werk kon, maar mij is het gelukt.  

Kun je iets vertellen over je ervaring over de stap van dagbesteding naar re-integratie? 

Het is een dagbestedingsplek voor mensen die graag ergens naar toe willen werken. Dat is dus voor mij bezig zijn met programmeren om uiteindelijk weer bij een werkgever aan de slag te kunnen. Iedereen werkt hier wel ergens naartoe en is eigenlijk niet van plan voor altijd maar in de dagbesteding te blijven. Het is een mooi traject om op je eigen tempo weer naar een betaalde baan toe te werken.  Het is een normale werkomgeving waar iedereen zijn ding kan doen en lekker bezig is.

Informatieve media & voorlichting

Wat is loonwaardebepaling en hoe wordt dit bepaald?

Wanneer heb ik recht op het Loonkostenvoordeel?

Wat is een no-risk polis precies in?

Re-integreren tijdens mijn Wia uitkering.

Wanneer vraag ik een WIA uitkering aan?

Outplacement Enschede

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 • Gecontracteerde aanbieder UWV
 • Vrijblijvende intake
 • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
  Neem contact op

   Team

   Mariëlle

   Re-integratie coach

   Peter

   Werkbegeleider Marketing

   Patrick

   Werkbegeleider Programmeren

   Lisa

   Leerwerklocatie Coördinator

   Diane

   Jobcoach

   André

   Werkcoach
   Bouw & Techniek

   Sanne

   Ambulant Ondersteuner

   Lieke

   Ambulant Ondersteuner

   Simone

   Ambulant ondersteuner

   Jenneke

   Ambulant Ondersteuner

   Mark

   Ambulant Ondersteuner

   Marthijn

   Front-end
   Developer

   Rob

   Front-End
   Developer

   Barry

   Werkbegeleider
   3D Design

   Hans

   Re-integratie
   Specialist

   Ryanne

   Ambulant Ondersteuner

   Richard

   Werkbegeleider
   Marketing

   Pascale

   Administratief
   Medewerker

   Olaf

   Werkbegeleider
   Design & Fotografie

   Nicole

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Joris

   Werkbegeleider
   Programmeren

   Jessica

   Ambulant
   Ondersteuner

   Jeroen

   Ambulant
   Ondersteuner

   Janine

   Ambulant Ondersteuner

   Annique

   Jobcoach &
   Kwaliteit Coördinator

   Nick

   Eigenaar &
   Jobcoach

   Outplacement in Enschede

   Wanneer je gedwongen ontslagen bent en voor een outplacement in Enschede traject kiest, kan je gebruikmaken van de diensten van Visie Groep. Wij bieden begeleiding bij jouw terugkeer naar werk in en rondom Enschede. Daarbij kijken we naar jouw vaardigheden en interesses en hoe deze aansluiten op de arbeidsmarkt. Kom vrijblijvend langs voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

   Beter kies je voor de lange termijn

   Een werkgever in Enschede is verplicht een ontslagvergoeding te geven in geval van een noodgedwongen ontslag. Dit kan een financiële vergoeding zijn, maar ook de bekostiging van een outplacement traject om weer in of rondom Enschede aan de slag te komen. Mensen zijn vaak geneigd voor deze financiële vergoeding te kiezen. Een outplacement traject in Enschede is als alternatief echter het overwegen zeker waard. Zeker als je geïnteresseerd bent in zekerheid voor de lange termijn. Voordat je aan iets als outplacement Enschede begint, wil je natuurlijk weten wat zoiets precies inhoudt.

   Wat gebeurt er tijdens een outplacement traject?

   Wanneer je kiest voor een outplacement traject in Enschede, mag je een bepaald budget inzetten om met ondersteuning van een gespecialiseerd bedrijf een nieuwe baan te vinden. Je wilt dan natuurlijk graag een ervaren en vakkundig bedrijf in de buurt vinden. Wanneer je een goed outplacement traject in de omgeving van Enschede zoekt, hoef je niet lang te zoeken. Kies voor Visie Groep. Door de jaren heen hebben wij de kennis en ervaring opgedaan. Wij begrijpen zodoende goed hoe we een zorgvuldig outplacement traject in Enschede moeten vormgeven.

   De eerste stap van je outplacement

   Wanneer je een outplacement traject in Enschede instroomt, dan zal dat betekenen dat je ontslagen bent. Bij een ontslag komt er natuurlijk veel op je af. Daarom zal de eerste fase van een outplacement traject bestaan uit het verwerken van het ontslag. In deze fase is er tijd om stil te staan bij wat er gebeurd is, de boosheid en het verdriet te verwerken en vervolgens weer op te staan en verder te gaan. Dit betekent voor jou dat we ook gaan kijken naar je kwaliteiten. Zo leer je stap voor stap weer op positieve gedachten te komen. Als jouw vaardigheden eenmaal in beeld zijn, kunnen we ons gaan richten op concrete baankansen. Wij snappen dat de zoektocht naar een nieuwe werkplek niet iets is waar je op gerekend had. Om die reden gaan wij eerst kijken wat je goed kunt. Langzaam maar zeker verkennen we zo de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

   Ook in jouw stad zullen wij je outplacement optimaal begeleiden

   Natuurlijk heeft ook in Enschede outplacement een vooraf bepaalde tijdsduur. Dit betekent niet dat wanneer deze periode afloopt, de begeleiding ineens stopt. Zelfs wanneer je geen werk gevonden hebt in de gestelde tijd, zullen wij samen met jou een plan van aanpak maken over hoe je verder kunt. In de periode die volgt houden wij contact met je, zodat wij het traject kunnen sturen. Natuurlijk gaan wij er niet van uit dat deze verlenging nodig is, maar de arbeidsmarkt kan nog weleens onvoorspelbaar zijn. Wil je snel aan de slag wilt met outplacement in de omgeving Enschede, dan klop je vandaag nog aan bij Visie Groep!

   Waar vinden de gesprekken voor outplacement in Enschede plaats is een vraag die wij vaak krijgen. Wij kunnen in Enschede op locatie komen of je komt bij ons op het kantoor in Enschede. Ook kunnen wij samen een centrale plek in Enschede kiezen om onze gesprekken te voeren. Dit gaat altijd in overleg.