Bel mij terug

Outplacement 

 
Verandering gaat meestal niet vanzelf. Het bieden van een steuntje in de rug aan je medewerker, kan daarom fijn zijn. Visie Groep beschikt over een team van outplacement specialisten, die samen met jou als werkgever en met jouw medewerker in gesprek gaan, om de situatie in kaart te brengen en gezamenlijk een plan van aanpak op te stellen.

Wat is outplacement

Wat is outplacement en wanneer kom je outplacement in aanmerking?

Wanneer je bij je huidige werkgever een arbeidsconflict hebt of er een reorganisatie plaatsvindt, bestaat de kans dat je een outplacementtraject aangeboden krijgt voor het vinden van een nieuwe baan.

Op het moment dat je een outplacementtraject aangeboden krijgt, word je gekoppeld aan een loopbaancoach voor loopbaanadvies. Deze coach is gedurende het traject jouw loopbaanadviseur en zal je ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan en in het contact leggen met potentiële werkgevers.

Het loopbaanadvies vanuit de loopbaanadviseur, is gericht op het vinden van een leuke nieuwe werkplek waar jij je prettig bij voelt.

Daarnaast kan een loopbaanadviseur je helpen om je baanverlies te verwerken, je sterke punten in kaart te brengen, te netwerken en om oriëntatie gesprekken te voeren. 

Werkwijze outplacementtraject

Wanneer er een gedwongen ontslag plaatsvindt, zal de werkgever de werknemer voor de keuze stellen: of de werknemer krijgt een ontslagvergoeding (transitie), of de werkgever verzorgt een outplacementtraject voor de werknemer.

De meeste werknemers kiezen voor een financiële vergoeding. Toch kan het verstandig zijn om goed na te denken over een outplacementtraject. In de huidige maatschappij is het niet gemakkelijk om een baan te vinden en hier kan een outplacementtraject een goede uitkomst in bieden. Zeker wanneer de arbeidsmarkt krap is en de leeftijd een rol speelt. Een outplacementtraject wordt vaak uitgevoerd door een gespecialiseerd re-integratiebedrijf. Het re-integratiebedrijf zal met de werknemer een aantal stappen doorlopen om zo een nieuwe betaalde baan te vinden.

Outplacementtraject werkgever

Het outplacementtraject wordt door de werkgever aangeboden aan de werknemer. Het doel is dat de werknemer, met behulp van een gespecialiseerd re-integratie bureau, een nieuwe baan gaat vinden.

 

 
Visie Groep onderscheidt zich door snel te schakelen en daadkrachtig te handelen. Wij maken een op maat gericht plan afgestemd op de behoeftes en wensen van de medewerker(s). 

Onderstaand vind je meer informatie over ons als outplacementbureau en over onze werkwijze.  

Plan van aanpak outplacementtraject

Wanneer je ons inschakelt als outplacementbureau, gaan wij eerst, volledig vrijblijvend, een gesprek aan met de werknemer en eventueel met jou als werkgever. In dit gesprek zullen wij globaal het stappenplan, dat wij willen hanteren om de begeleiding van het outplacementtraject zo soepel mogelijk te laten verlopen, bespreken.

Ten eerste verwerken wij met de werknemer het ontslag. Er komt veel op iemand af wanneer diegene, om welke reden dan ook, ontslagen wordt. Vaak komen hier veel emoties bij los. Denk bijvoorbeeld aan boosheid en verdriet. Ook kan ontslag leiden tot twijfel aan eigen kunnen. De tweede stap is het onderzoeken wat de kwaliteiten en wensen van de werknemer zijn. Het is belangrijk om goed te weten wat iemand kan en wil, voordat hij of zij gaat solliciteren. Tevens kan het zijn dat er bijscholing nodig is. Deze zaken komen naar voren in dit deel van het proces. De derde stap is een sollicitatietraining: hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief, hoe moet een goed CV eruit zien, hoe ga je een sollicitatiegesprek aan, etc.

De laatste stap is het zoeken naar een baan. Binnen het outplacementtraject kan Visie Groep een ondersteunende rol in spelen. Wij gaan natuurlijk niet alleen voor de werknemer een baan zoeken, maar zullen dit proces ook actief begeleiden. Tevens zullen wij ons netwerk aanspreken. Het kan natuurlijk zijn dat wij een mooie baan in ons eigen netwerk kunnen vinden. Het is wel belangrijk dat degene die het outplacementtraject doorloopt zelf een actieve rol vervult in het zoeken naar een passende baan.

Doelstelling outplacementtraject

Het doel van een outplacementtraject is het vinden van een nieuwe betaalde baan. De tijd die hiervoor beschikbaar is, is beperkt. Onze doelstelling is om binnen het outplacementtraject een baan te vinden. Wanneer dit niet lukt, zal onze loopbaancoach in overleg met de werknemer bekijken of we het outplacementtraject toch succesvol kunnen afsluiten. Gedurende het traject kan zowel de werknemer als de werkgever bij ons terecht voor loopbaanadvies. 

Het uiteindelijke doel is dat de werknemer gewoon weer aan het werk gaat! 

Kosten outplacementtraject

Bij Visie Groep is elk outplacementtraject maatwerk en komt onze loopbaanadviseur graag langs voor een kosteloze en vrijblijvende intake.

Op basis van deze intake zal onze loopbaanadviseur een offerte uitbrengen met daarin de beschreven kosten voor het outplacementtraject.

Informatieve media & voorlichting

 

Re-integreren tijdens mijn WIA uitkering.

Wanneer vraag ik een WIA uitkering aan?

Outplacement

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde aanbieder
  • Vrijblijvende intake
  • Geen wachtlijsten

Bel mij terug
Neem contact op

Hans verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.