Bel mij terug

Sociaal maatschappelijk ondernemen

Het uitgangspunt van de participatiewet is ''uitgaan van de eigen kracht van mensen en ondersteuning bieden waar nodig''. De doelstelling is om  zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen. Begin 2026 moeten er 125.000 banen zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de banenafspraak.  

Voor mensen met een arbeidsbeperking moeten er vaak aanpassingen op de werplek komen en persoonlijke ondersteuning geboden worden. Hierdoor is het voor mensen met een arbeidsbeperking vaak lastig zelfstandig een betaalde baan te vinden. Begin 2026 moeten er 125.000 banen zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de banenafspraak.  

Iemand met een arbeidsbeperking een leuke werkplek bieden?

Wat fijn dat je als bedrijf plek wilt bieden aan iemand met een arbeidsbeperking. Wanneer je iemand wil aannemen met een arbeidsbeperking komt daar al snel veel bij kijken. 

Vragen zijn vaak; wat voor soort uitkering heeft iemand, welke financiele mogelijkheden brengen deze uitkering met zich mee, met wie moet ik contact zoeken, kan deze persoon begeleiding krijgen? Dit zijn allemaal logische vragen waar wij  je graag mee verder helpen.  

Handige tips & tools

Wij geven je graag meer informatie over de mogelijkheden die je hebt als werkgever wanneer je iemand met een arbeidsbeperking in dienst wilt nemen of een werkervaringsplek wil bieden. 

Berekenen subsidiecalculator 

Wil je weten voor welke subsidies je als werkgever in aanmerking komt wanneer je iemand met een arbeidsbeperking in dienst wil nemen? Bekijk de subsidiecalculator.
 

Jobcoaching
begeleiding

 Wanneer je iemand met een arbeidsbeperking in dienst wil nemen, is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met eventuele beperkingen. Een jobcoach kan je helpen bij de aanvraag en uitvoering.
 

Tegemoetkoming UWV

Als je iemand met een arbeidsbeperking in betaalde dienst wil nemen zijn er voor werkgevers diverse  subdidies beschikbaar gesteld.

Visie Groep

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Gecontracteerde aanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug
    Neem contact op

      Hans verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.