Ambulante begeleiding

 

Ben je op zoek naar ambulante begeleiding? Dan ben je bij Visie Groep aan het juiste adres. Visie Groep is een gecontracteerde zorgaanbieder voor ambulante begeleiding. Binnen onze ambulante afdeling bieden wij begeleiding aan huis, begeleiding bij financiën, hulp bij het vinden van een passende dagbesteding of begeleiding in de huiselijke relaties en huisvesting.

Binnen de ambulante begeleiding heb je altijd iemand om op terug te vallen en om advies aan te vragen. Ook kunnen onze ambulante begeleiders mee naar afspraken die je misschien lastig vindt om alleen te doen. 

Visie Groep Zorg brengt samen met jou je hulpvragen in kaart en kijkt samen met jou wat jij als persoon nodig hebt om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Wat is ambulante begeleiding?

Wat is nou eigenlijk ambulante begeleiding? Ambulante begeleiding betekent dat je een eigen woning hebt en daar ambulante begeleiding ontvangt. Dit wordt ook wel ambulant wonen genoemd. De ambulante ondersteuning wordt afgestemd op de zorgvragen die in samenspraak met jou en de gemeente zijn vastgesteld. Als de indicatie voor ambulante begeleiding wordt afgegeven, kan de ambulant begeleider met jou aan de slag. 

Werkwijze ambulante begeleiding

Indien je gebruik wilt maken van onze ambulante ondersteuning, plannen wij altijd vooraf een vrijblijvende kennismaking om elkaar beter te leren kennen. In dit gesprek brengt de ambulant begeleider in kaart wat jouw persoonlijke hulpvragen zijn. Als de klik er is, kun je zelfstandig of met ondersteuning vanuit Visie Groep Zorg contact zoeken met de gemeente om een indicatie voor ambulante begeleiding aan te vragen.  Dit kun je tijdens het gesprek met de ambulant begeleider overleggen. 


indicatie ambulante begeleiding

Heb je nog geen indicatie voor ambulante begeleiding? Dan kun je zelfstandig of met hulp van de ambulante begeleider, contact zoeken met WMO zorgloket vanuit de gemeente waarin je woonachtig bent. Als je wil dat wij je hierbij helpen, doen wij dit uiteraard graag. De gemeente zal je dan uitnodigen voor een keukentafelgesprek. 

Heb je al een indicatie voor ambulante begeleiding maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de indicatie voor ambulante begeleiding in overleg met de gemeente waarin jij woonachtig bent, omzetten naar Visie Groep zodat onze ambulant begeleider jou kan gaan begeleiden. 

Keukentafelgesprek ambulante begeleiding

Wanneer er een afspraak is gemaakt, zal iemand bij je langskomen of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor. Er wordt tijdens het gesprek met de gemeente gekeken naar de hulpvraag voor het aanvragen van ambulante begeleiding. 

Als de gemeente een indicatie voor ambulante begeleiding afgeeft, ontvang je binnen enkele weken een ondersteuningsplan thuis waarin beschreven staat wat jouw doelen zijn en voor hoeveel uur ambulante begeleiding is toegewezen. Als dit formulier getekend retour is gestuurd, krijgen wij als zorgaanbieder een bericht vanuit de gemeente. Als dit bericht binnen is gekomen, kunnen wij snel starten met de ambulante begeleiding. Een ambulant begeleider van Visie Groep zal vervolgens contact met je opnemen. 

Contactgegevens gemeenten

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente, dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Welk nummer je moet bellen, kun je vinden door op onderstaande link te klikken: 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.

Ambulante begeleiding

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug

Ryanne verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.