Ambulante begeleiding

Ben je op zoek naar ambulante begeleiding? Dan ben je bij Visie Groep aan het juiste adres. Visie Groep is een gecontracteerde zorgaanbieder in Twente en de Achterhoek voor ambulante begeleiding. Binnen onze ambulante afdeling bieden wij begeleiding aan huis, begeleiding bij financiën, hulp bij het vinden van een passende dagbesteding of begeleiding in de huiselijke relaties en huisvesting.

Onze ambulant begeleiders kunnen je ook helpen als je huisvesting zoekt of andere belangrijke persoonlijke dingen moet regelen.

Binnen de ambulante begeleiding heb je altijd iemand om op terug te vallen en om advies aan te vragen. Ook kunnen onze ambulante begeleiders mee naar afspraken die je misschien lastig vindt om alleen te doen. 

Samen brengen we eventuele hulpvragen in kaart en kijken samen wat jij als persoon nodig hebt om goed te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. 

Hulp nodig?

Collega Ryanne zit aan tafel met een cliënt en hebben een gesprek.

Wij helpen je graag vrijblijvend verder om ambulante begeleiding aan te vragen en geven je alle informatie die je nodig hebt om verder geholpen te worden. 

Wat is ambulante begeleiding?

Wat is nou feitelijk ambulante begeleiding? Ambulante begeleiding betekent dat je een eigen woning hebt en daar ambulante begeleiding ontvangt. Ook wel ambulant wonen genoemd. De ambulante ondersteuning wordt afgestemd op de zorgvragen die in samenspraak met jou en de gemeente zijn vastgesteld. Als de indicatie voor ambulante begeleiding wordt afgegeven, zal onze ambulant begeleider contact met je opnemen om een 1e afspraak te maken.  

Werkwijze ambulante begeleiding

Indien je gebruik wilt maken van onze ambulante ondersteuning, plannen wij altijd vooraf een vrijblijvende kennismaking om elkaar beter te leren kennen. In dit gesprek brengt de ambulant begeleider in kaart wat jouw persoonlijke hulpvragen zijn en hoe wij jou daar het beste in kunnen ondersteunen. als de klik er is, kun je zelfstandig of met ondersteuning vanuit Visie Groep contact zoeken met het WMO zorgloket van jouw gemeente. Een indicatie voor voor ambulante begeleiding kun je daar zelf aanvragen. Contact opnemen met het WMO zorgloket kan je zelf doen of één van onze ambulant begeleiders kan je daar bij helpen.  

Indicatie ambulante begeleiding

Heb je nog geen indicatie voor ambulante begeleiding? Dan kun je zelfstandig of met hulp van de ambulante begeleider, contact zoeken met WMO zorgloket vanuit de gemeente waarin je woonachtig bent. Als je wil dat wij je hierbij helpen, doen wij dit uiteraard graag. De gemeente zal je dan uitnodigen voor een keukentafelgesprek. 

Heb je al een indicatie voor ambulante begeleiding maar bij een andere organisatie? Dan kunnen wij de indicatie voor ambulante begeleiding in overleg met de gemeente omzetten naar Visie Groep. Wel gaat dit altijd in overleg met de organisatie die je nu begeleiding biedt. 

Keukentafelgesprek ambulante begeleiding

Wanneer er een afspraak via het WMO zorgloket is gemaakt, zal er een wijkcoach bij jou thuis langskomen of je wordt uitgenodigd op het stadskantoor. Er wordt tijdens het keukentafel gesprek samen met de gemeente gekeken naar de hulpvragen die je hebt om ambulante begeleiding aan te vragen. 

Als de gemeente een indicatie voor ambulante begeleiding afgeeft, ontvang je binnen enkele weken een ondersteuningsplan. Hierin staat beschreven wat jouw persoonlijke doelen zijn en voor hoeveel uur ambulante begeleiding je hiervoor nodig hebt. Als dit formulier getekend retour gestuurd is, krijgen wij als zorgaanbieder een bericht vanuit de gemeente. Als dit bericht is binnen gekomen, kunnen wij vrij snel starten met het bieden van ambulante begeleiding. Een ambulant begeleider van Visie Groep zal vervolgens contact met je opnemen om hierover verdere afspraken te maken.. 

Contactgegevens gemeente WMO zorgloket

Wil je zelf contact opnemen met de gemeente, dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent. Welk nummer je moet bellen, kun je vinden door op onderstaande link te klikken: 

Contactgegevens Twentse gemeenten

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je hier graag bij.

Logo gemeente Almelo
Logo Gemeente Borne
Gemeente Dinkelland
Logo gemeente Enschede
Logo gemeente Haaksbergen
Gemeente Hengelo
Gemeente Hellendoorn
Logo gemeente Hof van Twente
Logo gemeente Oldenzaal
Logo gemeente Rijssen Holten
Logo Gemeente Tubbergen
Logo gemeente Bronckhorst
Logo gemeente Twenterand
Logo gemeente Wierden
Logo Gemeente Aalten
Logo gemeente Berkelland
Logo gemeente Oost Gelre
Logo gemeente Doetinchem
Logo gemeente Montferland
Logo Gemeente Oude Ijsselstreek
Logo gemeente Winterswijk

Meer informatie?

Visie Groep onderscheidt zich door snel schakelen en daadkrachtig handelen vanuit een natuurlijke drive met de juiste deskundigheid.
  • Gecontracteerde zorgaanbieder
  • Geen wachtlijsten
  • Vrijblijvende intake

Bel mij terug

Ryanne verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.