Bel mij terug

Leerwerklocatie 

Op een unieke plek in een bosrijke omgeving, nabij het centrum van Enschede, beschikken wij over een mooie ICT leerwerklocatie.  Er worden op onze leerwerklocatie veel soorten activiteiten aangeboden. Dit in de richting van design, 3D, fotografie, netwerkbeheer, netwerkbeveiliging, programmeren, websites en webshops. 

Wil je graag een keer langskomen of vrijblijvend een dagje meelopen? Neem dan gerust contact met ons op!

                        Neem een kijkje op onze leerwerklocatie!

 

Programmeren

 

Kom programmeren op onze programmeer afdeling. Hier krijg je de de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, in welke programmeertaal dan ook! We leggen echter wel de nadruk op webdesign, zodat je in de toekomst eventueel als webdeveloper aan de slag kunt.

Zet bij ons de puntjes op de i met betrekking tot JavaScript, PHP, HTML & CSS. Ook is het mogelijk om je eigen softwareprogramma te ontwikkelen. Dit kan zelfstandig, maar ook in groepsverband.

Design

 

Op onze grafische afdeling wordt de nadruk gelegd op het maken van illustraties en het verwezenlijken van grafische ontwerpen voor jezelf of voor bedrijven. Denk aan het ontwerp van logo's, visitekaartjes, folders of posters.

Hiervoor gebruiken wij programma's van Corel, die sterk vergelijkbaar zijn met populaire software als Illustrator, Photoshop en Indesign.

Door middel van simpele opdrachten leer je de basisfuncties van deze programma's. Afhankelijk van waar jij jouw uitdagingen voelt, kunnen de lessen op je persoonlijke doelen worden aangepast.

Naast het individuele werk zijn er ook opdrachten die we met de hele groep doen. Dan bespreken we de wensen van een bestaande klant en werkt iedereen op zijn of haar eigen manier een ontwerp uit.

3D


Bij de activiteit 3D draait het de om ontwikkeling van 3D-modellen. Het tekenen in 3D, oftewel het opzetten van een 3D-model, wordt met een mooi woord modelleren genoemd. Je werkt hier met het programma Blender3D. Als je net begint zijn er handleidingen om je op weg te helpen. Daarnaast bedenkt begeleider Barry regelmatig 'challenges’, uitdagende opdrachten voor als je klaar bent om de volgende stap te zetten. Natuurlijk krijg jij ook de vrijheid om aan een geheel eigen project te werken. Je kunt - na verloop van tijd - gaan werken met het programma Unity waarbij je 3D-modellen kunt plaatsen in een game. In het lokaal van 3D staat een 3D-printer ter beschikking. Zo is het mogelijk om digitale ontwerpen/sculpturen uit te printen.

 

Netwerkbeheer & Netwerkbeveiliging

 

Bij Linux-systeembeheer leer je hoe een besturingssysteem 'onder de motorkap' werkt. Je bouwt je eigen Linux-versie en leert zodoende elk onderdeel van het besturingssysteem kennen.

Maak hier je eigen Linux-distributie en leer Linux-troubleshooting (probleemoplossing). Dat is
waar systeembeheer in het kort om draait.

Bij netwerkbeheer bouwen we onze eigen netwerkservers. Je beheert en onderhoudt de servers en bent verantwoordelijk voor de veiligheid. Je werkt met zowel Linux als andere Unix-gebaseerde systemen.

Wil je leren hoe onze DHCP/routing-server werkt? Of de werking van een netwerk-firewall? Wil je weten hoe je een robuuste bestandsserver of je eigen Cloud-server maakt? Dan is netwerkbeheer echt iets voor jou! 

 

Fotografie

 

 

Fotografie is een behoorlijk breed begrip. Hier een kort lijstje van welke activiteiten er worden aangeboden:

- Portretfotografie
- Studiofotografie
- Productfotografie
- Leren omgaan met een digitale camera

Voor het bewerken van foto's gebruiken we Adobe Lightroom.

Je kennis in fotografie vergroten door uitleg te krijgen over theoretische
begrippen en te leren hoe je deze in de praktijk kan toepassen.

Je kan er ook voor kiezen om aan een eigen opdracht of fotoserie te werken, dit
kan eventueel in groepsverband. Er zijn meerdere camera’s aanwezig dus je kan
altijd aan de slag. Heb je een eigen camera? Neem deze vooral mee!

 

Vragen?

Meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
  • Erkende zorgaanbieder
  • Vrijblijvende intake
  • Geen wachtlijsten

Terugbelverzoek
    Neem contact op

      Heleen verkent, vergroot & versterkt jouw mogelijkheden.